Crăciunul a ajuns să reprezinte lucruri diferite pentru fiecare om in parte de-a lungul anilor, iar filmele din următoarea listă reflectă acest aspect. Dacă vă simțiți nostalgici, veți fi încântați să vedeți ”Singur Acasă” pentru a o suta oară. Dacă această perioadă a anului vă amintește de relaxatul în fața televizorului, cu un bol de pop-corn și cei dragi alături, uitați-vă la “Un prinț de Crăciun”. Există, de asemeanea, comedii (Bad Santa), iar dacă pentru tine Crăciunul înseamnă să călătorești în vacanță undeva unde nu vrei să fii blocat într-un loc cu oameni care nu-ți plac, avem aici o listă cu filmele potrivite pentru tine!

1. Home Alone (duh)

“Home Alone” este un film de comedie american din 1990. Filmul îl prezintă pe Macaulay Culkin în rolul lui Kevin McCallister, un băiat uitat din greșeala acasă atunci când familia sa zboară la Paris pentru vacanța de Crăciun. Kevin, inițial, apreciază din plin faptul că este singur acasă, dar în curând trebuie să se lupte cu doi hoți jucați de Joe Pesci și Daniel Stern. Va reuși? Probabil că știți răspunsul fără să mai vedeți filmul a o mia oară, dar de fiecare dată când apare pe Pro TV trebuie urmărit din nou, nu contează de câte ori l-ai mai văzut!

2. The Princess Switch

Cu o săptămână înainte de Crăciun, Margaret, minunata ducesă de Montenaro, face schimb de vieți cu Stacy, o fată simplă din Chicago, care arată exact ca ea. Împreună cu unul dintre ajutoarele magice ale lui Moș Crăciun, Margaret se îndrăgostește de frumosul coleg al lui Stacy, în timp ce Stacy se îndrăgostește de logodnicul lui Margaret, prințul fermecător.

3. A Christmas Prince

Atunci când un reporter merge sub acoperire ca tutore pentru a obține informații din viața privată a unui prinț faimos, ea se încurcă într-o intrigă regală și reușește să se îndrăgostească—dar o să-și poată oare păstra minciuna? Află toate secretele regale vizionând acest film!

4. Christmas Carol

Acest film este o adaptare a poveștii scrise de Charles Dickens, despre un bătrân pe nume Scrooge care este bântuit de 3 fantome. Acestea îl conduc pe Scrooge prin propria lui poveste, din copilărie până la bătrânețe, iar bătrânul realizează importanța familiei, a iubirii și a Crăciunului… Mai ales, filmul este o animație, iar vocea mai multor personaje principale se face auzită prin intermediul lui Jim Carrey! O combinație foarte bună de horror, animație și magie.

5. The Holiday Calendar

O fotografă care se străduiește, deși este foarte talentată, moștenește un calendar antic de sărbători, al cărui conținut pare să prezică viitorul. Oare calendarul magic o va convinge să iubească această perioadă a sărbătorilor de iarnă?

6. How The Grinch Stole Christmas

În interiorul unui fulg de zăpadă există orășelul magic Whoville. Aici trăiesc Whos, un tip mutant de oameni. Toți iubesc Crăciunul, dar tocmai în afara iubitului lor Whoville trăiește Grinch. Grinchul este o creatură urâtă care detestă Crăciunul și plănuiește să fure sărbătoarea. Cu toate acestea, un mic copil, Cindy Lou Cine, decide să încerce să se împrietenească cu Grinch.

7. Polar Express

Aceasta este povestea unui tânăr erou care, în Ajunul Crăciunului, se îmbarcă într-un tren magic ce se îndreaptă spre Polul Nord și, implicit, spre casa lui Moș Crăciun. Ce se întâmplă este o aventură care îl duce pe un băiat îndoielnic la o plimbare extraordinară cu trenul la Polul Nord; acesta are parte de o autodescoperire, dovedindu-i-se că “minunea vieții nu se estompează niciodată pentru cei care cred”.

8. Santa Buddies

Atunci când Puppy Paws (fiul iubitor de distracție al lui Santa Paws) se plictisește, el îl găsește pe Budderball pe lista neagră a lui Moș Crăciun și arată că el este câinele potrivit pentru a-l învăța pe acesta cum să fie un cățeluș obișnuit. Atunci când magia Crăciunului începe să se topească, iar lumea începe să uite adevăratul sens al sărbătorii, nu este de mirare că Puppy Paws și prietenii lui noi vor călători înapoi la Polul Nord și vor salva Crăciunul. Bonus, sunt foarte mulți câini adorabili în acest film!

9. Bad Santa

Un om mizerabil și partenerul său se deghizează în Moș Crăciun și în Micul lui Ajutor ca să jefuiască magazinele în Ajunul Crăciunului, dar se confruntă cu probleme mari atunci când omul se împrietenește cu un copil obraznic.

10. Ho Ho Ho

Horațiu, un băiat de 8 ani care crede încă în Moș Crăciun, a primit un cadou într-o zi, la mall. Ceea ce ar trebui să fie o zi normală de Crăciun se transformă într-o aventură când Horațiu își pierde mama. Se întâlnește cu Ioan, un hoț de buzunare deghizat în Moș Crăciun, care se află în mijlocul unei operațiuni ilegale. Spre deosebire de Moșii de la televizor, lui Ioan nu-i plac copiii. Cu toate acestea, băiatul este convins că acesta este adevăratul Moș Crăciun și îl urmărește, provocând tot felul de probleme pe cât de periculoase, pe atât de amuzante. În cele din urmă, Ioan descoperă magia Crăciunului, iar Horațiu descoperă că există minuni.

Orice film decideți să vizionați, vă urăm vizionare plăcută și un Crăciun fericit!