După cum v-am spus și într-un articol anterior, grupul Mateiștii a reușit să câștige concursul Citizen Rights, iar eu am avut ocazia să merg la Bruxelles să reprezint echipa. A fost o oportunitate enormă de a ne face publicitate pozitivă liceului, revistei BHM și țării noastre, deoarece am demonstrat că tinerii sunt îndeajuns de implicați, încât să ajute la schimbarea în bine a Europei.

De asemenea, cum n-am putut rata ocazia de a avea parte de câteva momente memorabile, am profitat la maximum de această oportunitate, drept pentru care vă invit să parcurgeți o listă cu 10 lucruri de făcut cât timp ești în Bruxelles:

  1. Vizitează Atomium-ul!

Se zice că, dacă nu vizitezi Atomium-ul cât timp ești în Bruxelles, e ca și cum n-ai vizita Turnul Eiffel, cât timp ești în Paris. Urcând în clădirea înaltă de 102 m, poți admira frumusețea întregului oraș.

 






  1. Mănâncă cartofi francezi!

Dacă la noi pe vremuri se mâncau semințe la cornet, la belgieni se mănâncă cartofi pai la cornet. Dar nu orice cartofi, cei mai buni pe care-i veți mânca vreodată, alături de niște sosuri excelente!

 




  1. Plimbă-te prin centrul orașului!

Seara, orașul prinde contur, creionându-se un peisaj încărcat de lumină și vibrații puternice. O plimbare prin centru îți va oferi pace interioară și îți va bucura privirea cu arhitectura deosebită. Nu uita să observi blocurile lor, care au numai câteva etaje și sunt lipite unele de altele!

 




  1. Mănâncă ciocolată belgiană şi gofre!

Ciocolateriile din Belgia sunt mai somptuoase decât magazinele de bijuterii, iar produsele sunt de cea mai înaltă calitate, așa că, dacă vrei să atingi Paradisul, mănâncă numaidecât o ciocolată și inevitabil îți va apărea zâmbetul pe buze!

Cu o varietate nemaipomenită de sortimente, gofrele îți distrug și cea mai mică fărâmă de voință și parcă îți spun: „Cumpără-mă, nu o să regreți caloriile acumulate!”.

  1. Admiră statuia reprezentativă pentru Belgia, Manneken Pis!

Manneken Pis (“omulețul pișăcios”) este o statuie de bronz din Bruxelles, devenită simbol al oraşului. Totul provine dintr-o faptă istorică. Un copil a salvat Bruxellesul de la nimicire. În secolul al XVII-lea, la un moment dat, olandezii au vrut să dea foc cetății. Când au dat foc fitilului, un băiețaș pierdut, ce rămasese în afara cetății, a urinat pe fitil, salvând oraşul de la dezastru. O altă legendă spune că acest copil s-a rătăcit de părinții săi. După lungi căutări, tatăl său, un om bogat, l-a găsit în această poziție.

  1. Mergi cu metroul.

Pentru mine, mersul cu metroul a fost o peripeție. Mi s-a părut interesant faptul că metroul nu circulă numai pe sub pământ, drept pentru care m-am bucurat de câteva priveliști frumoase cât timp am călătorit cu acest mijloc de transport. Însă, vă dau un sfat: nu încercați să intrați când se aude soneria care anunță închiderea ușilor, o să regretați!

  1. Vizitează Parlamentarium!


Centrul pentru vizitatori din Bruxelles vă oferă o experienţă unică în cadrul Parlamentului European. Într-un mod cu totul inedit, atât copiii, cât și adulții pot descoperi mai multe informaţii despre instituția care îi reprezintă. Aplicaţii multimedia dinamice şi interactive vă vor ghida într-o călătorie de-a lungul istoriei integrării europene şi vă vor ajuta să înțelegeți impactul acesteia asupra vieţii noastre de zi cu zi. Centrul oferă informații în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, iar intrarea este gratuită.

  1. Bea bere belgiană.

Cu fel și fel de arome care îți atrag atenția, berea belgiană este recunoscută pentru gustul ei inedit. Eu am încercat o bere cu cireșe și pot să spun că am savurat-o.

 






  1. Ia mic dejunul în stil belgian.

Micul dejun a fost partea mea preferată a zilei, nu numai datorită croissantelor cu unt, ci și a oamenilor primitori. Să-ți spună cineva vesel: „Bonjour. Bon appétit!”, ca mai apoi să fredoneze cântecele în franceză, îți luminează ziua și îți ia gândul de la patul confortabil.

 




  1. Fă multe poze, bucură-te de priveliște și fă-ți o grămadă de amintiri plăcute!

Dacă ai ocazia, stai de vorbă cu oamenii din acele locuri, vei descoperi că sunt foarte primitori și gata să-ți sară în ajutor. Mi-a plăcut în mod deosebit faptul că toți oamenii pe care i-am rugat să ne ajute au fost îndeajuns de amabili și deschiși, încât să încerce să ne explice. Ca să nu mai menționez faptul că nu mai știam unde este hotelul și un tânăr stabilit în oraș a fost binevoitor să ne conducă până acolo! Poate că, dacă nu era el, nu mai scriam acest articol acum, cine știe?

Eu vă îndemn ca, în orice colț de lume ați călători, să vă bucurați de experiența respectivă, să cuprindeți cu privirea cât mai multe peisaje scoase din basme și să vă umpleți sufletul cu amintiri memorabile!

„And then I realized adventures are the best way to learn…

About The Author

mm
Fost Redactor-Șef

[Activitate Oct 2015-Oct 2018] Încrezătoare în schimbarea lumii și ambițioasă, urmărește să analizeze oamenii din interior, iar apoi să le expună secretele prin scris.

Related Posts