Un titlu scurt, dar extrem de cuprinzător. Te vei gândi ce înseamnă ideal, pentru început, ca să-ți dai seama dacă te încadrezi aici. Cauți în dicționar, întrebi un prieten și afli că ideal înseamnă ceva ce atinge perfecțiunea.

Acum, CE ESTE PERFECȚIUNEA? Cauți din nou și realizezi că ai de-a face cu un termen extrem de relativ. Totuși, îți imaginezi că adolescentul ideal ar trebui să fie extrem de frumos, mereu bine îmbrăcat, să știe să se comporte în orice situație, să fie inteligent, carismatic, cu un zâmbet atrăgător, iar dacă nu ești un narcisist desăvârșit, vei realiza că tu nu te potrivești acestui tipar. Orice om are un mic defect.

Poate te vei întrista sau poate nu îți va păsa, dar vreau să-ți spun ceva: TU EȘTI ADOLESCENTUL IDEAL! Probabil îţi spui deja: „Ce?! Eu?! Nu se poate așa ceva? Nu am cum să fiu eu perfect!”

Ba da! Perfecțiunea NU există! Fiecare om este el însuși perfect în felul său, da, cu tot cu defecte. Aceste chestii, pe care tu le numești defecte, te fac pe tine perfect.

Nu încerca să devii copia cuiva sau să imiți pe cineva, încearcă să fii TU însuți și vei vedea că asta înseamnă perfecțiune. Încearcă să nu te mai gândești că altcineva îţi este superior, pentru că tu ești tu, TU EŞTI PERFECT!