Vineri, 6 noiembrie 2015, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Matei Basarab”, a avut loc şedinţa Consiliului Municipal al elevilor în vederea prezentării candidaturilor pentru posturile vacante ale organizaţiei. Am început întâlnirea cu un moment de reculegere pentru victimele din clubul Colectiv.

Revenindu-și în fire, elevii au început şedinţa propriu-zisă, realizând  o corelație între educație și scopurile CME.

Education = Knowledge = Power = Respect = Happiness_DSC1245

Principalele obiective ale CME sunt: dezvoltarea capacității de asociere și organizare a elevilor, stimularea și sprijinirea elevilor în domeniul inițierii, accesării și derulării de proiecte și programe educative, reprezentarea intereselor elevilor bucureșteni în relație cu factorii de decizie din toate domeniile de activitate care îi privesc.

Elevii au dat dovadă că vor să se facă auziți, dar și că sunt în stare să pună în aplicare diferite proiecte, menite să responsabilizeze şi să contribuie la dezvoltarea personală a fiecăruia dintre ei. Astfel, și-au făcut curaj și au venit în fața noastră pentru a-și prezenta capacitățile, dar și activitățile pe care vor să le deruleze în cadrul CME.

În același timp, am descoperit bucuroși că președintele Consiliului Național al Elevilor a avut o întâlnire cu președintele țării, Klaus Iohannis.

Prin intermediul lui Horia Oniță, vocea elevilor s-a făcut auzită, deoarece el a menționat că reprezintă elevii, nu societatea civilă. Deși a fost cel mai tânăr din cadrul întâlnirii, acest lucru nu l-a împiedicat să-și exprime opinia și să solicite un guvern curat, lipsit de plagiatori și corupți penal.

Întâlnirea din sala de festivități a Colegiului Național “Matei Basarab” s-a sfârșit în armonie, urmând să se afișeze rezultatele votului.

The requested album cannot be loaded at this time. Error: OAuthException Code: 10, (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.