„Oare crezi că le va păsa de noi?”

„Crezi că se mai poate face ceva acum?”

Acestea sunt doar unele dintre întrebările puse de nişte oameni care se îndreptau spre Piaţa Victoriei, în seara de 1 februarie 2017. Cu toate că îndoiala li se simţea în glasuri, iar deznădejdea li se citea în priviri, peste 150.000 de oameni nu au renunţat  la speranţa că cineva îi va auzi. Indignaţi, revoltaţi, dar totuşi, foarte paşnici, cu cât se apropiau de mulţime, cu atât păreau mai hotărâţi şi mai puternici.

Poporul român şi-a dorit dintotdeauna o justiţie fermă şi corectă. O dată cu Revoluţia din 1989, lupta anticorupţie a început. În ultima zi a primei luni din acest an, la ceas de seară, un guvern alcătuit din oameni „certaţi cu legea”, şterge cu buretele toată munca din ultimii 27 de ani. Astfel, dă de pământ cu toate principiile noastre, cu educaţia noastră şi cu speranţa la o Românie corectă şi cinstită. Este o calomnie la adresa oamenilor care muncesc cinstit 30 de ani şi tot nu strâng suma de 200.000 de lei. Cu toate că fiecare copil  este învăţat încă de la o vârstă fragedă că furtul este ceva rău, o infracţiune, noul guvern e de părere că, atâta timp cât suma e sub 200.000 lei, este ok.

Oare chiar cred că vor scăpa? Aceşti criminali ucid cu sânge rece spiritul civic al fiecărui român, dar trezesc un popor amorţit, care tot ce vrea este dreptate, egalitate şi siguranţă în propia-i ţară. Ei pot să ne ia orice, mai puţin dreptul la a ne iubi şi proteja ţara.

Semnat, o generaţie întreagă.