Dă play melodiei „Ani de liceu”, în timp ce citești următoarele rânduri și, dacă te simți nostalgic odată cu venirea verii, ai și de ce, a fost un an plin, din care am plecat cu multe amintiri în buzunar. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, elevii din Basarab o spun ei înșiși. Am întrebat (aproape) 100 de mateiști care a fost cea mai frumoasă amintire a lor din anul acesta de liceu, iar ca bonus, câțiva profesori au împărtășit și ei o amintire plăcută.

  • „Anul ăsta am descoperit că există încă doi oameni cu numele meu în liceu, așa că ne-am făcut o trupă. Dați follow la @impersona_officialpage. ”
  • „O amintire frumoasă a fost excursia din Geneva. În aeroport, lipsea o persoană și a trebuit s-o căutăm 30 de minute (era la baie), iar apoi era să pierdem avionul pentru că trei persoane nu s-au trezit la timp.”
  • „O amintire chiar drăguță ar putea fi ziua în care am sărbătorit-o pe diriga. I-am luat tort și flori și ne-am ascuns la Consiliul Elevilor. Cineva a rămas să vadă când vine, iar când a intrat în clasa goală, am apărut noi dintr-o dată. Ne-a plăcut supermult reacția ei.”
  • „ O amintire frumoasă a fost faptul că m-am împrietenit cu mai multe persoane de la alte clase și sincer să fiu nu mă așteptam la chestia asta. Excursiile au fost mișto, iar colectivul de anul ăsta mult mai ok… O altă amintire frumoasă e că nu mi-a stricat profa de info media… ”
  • „Cele mai frumoase amintiri de anul acesta s-au petrecut aici, pe terenul de sport. Cunoaștem mereu persoane noi, atunci când venim la volei și, deși pauzele sunt foarte scurte, ne distrăm și râdem și chiar venim cu drag aici, e o relaxare pentru noi.”
  • „Am organizat un training de improvizație în cadrul proiectului The ChangeHub și mă bucur că mi-a reușit și că toată lumea s-a simțit bine. ”
  • „Activitatea de Dragobete este o amintire plăcută, pentru că am scris bilețele colegilor mei și m-am bucurat și eu odată cu ei de acestea.”
  • „Doamna profesoară de franceză ne-a luat prin surprindere cu cele mai bune prăjituri făcute după o rețetă proprie, după ce, cu o zi în urmă, manualul amintea de ceva dulce, care ne-a făcut poftă.”
  • „De întâi aprilie, i-am făcut o farsă domnului diriginte. Am aruncat o geantă în mijlocul clasei, în timp ce preda și apoi am alergat efectiv spre ușă, pentru că se presupunea că era o bombă înăuntru.”
  • „În ultima zi în care se puteau depune banii pentru tabere, am aflat că la bancă trebuie să fii însoțit de un adult, iar eu și cele două colege ale mele nu am reușit să găsim pe nimeni disponibil, din cauza programului de lucru. Ne-am gândit să-l sunăm pe domnul diriginte, dar, din păcate, acesta nu avea ore și nu era la liceu. Cu toate acestea, dânsul a venit oricum, ne-a luat de la liceu cu mașina, am mers împreună la bancă și ne-a ajutat să depunem banii. A fost foarte drăguț, îl respectăm și îl apreciem foarte mult, este cel mai bun diriginte pe care l-am putea avea…”
  • „Cea mai frumoasă amintire de anul acesta a fost ultimul clopoțel al elevilor de clasa a douăsprezecea, a fost foarte emoționant. ” (doamna profesoară Doina Toader)
  • „Cea mai frumoasă amintire… Greu de răspuns, dar poate aici pot să vă mulțumesc pentru zâmbete, pentru ochii strălucitori, pentru atenția voastră sau neatenția voastră, pentru glume și pentru că sunteți o generație deschisă. Va mulțumesc pentru glasurile voastre frumoase când ajungeți la cor sau când ne pregătim pentru spectacole. Mă bucur enorm de mult și sunt mândră că în școala noastră sunt oameni atât de talentați la muzică, la dans, la teatru, la desen și sunt și elevi care sunt lângă colegii lor și ajută la lumină sau la cortină. Sunt acolo cu sufletul deschis. Pentru momentele acestea merită să fii profesor. Mulțumesc, dragilor, pentru toate momentele frumoase.”  ( doamna profesoară Gabriela Ieșean)
  • „Vizita de la Casa Experimentelor a fost frumoasă. V-am văzut copii, ceea ce nu am prea des ocazia. Mi-a amintit de noi în copilărie, la fel ne bucuram și ne jucam ca voi. Atunci mi-am dat seama că nu este o diferență prea mare între copiii de atunci și cei de acum. ” (domnul profesor Dan Munteanu)