Au venit Bombardierii

“Fie ploaia, fie vântul,

            Bombardierii iau cuvântul!”

Dincolo de zidurile impunătoare ale Colegiului Naţional „Matei Basarab”, un grup de tineri cu iniţiativă şi cu pasiune pentru fotbal s-au unit şi, în frunte cu domnul profesor Buzoianu Ovidiu, şi-au propus să devină cei mai buni.

Deviza echipei: Uniţi vom reuşi!

Încet, însă cu paşi siguri, aceştia doresc să evolueze şi să dea tot ce e mai bun pe teren. Ei sunt Bombardierii. Puţini știu de ei, dar pe viitor mulţi se vor teme când vor auzi acest nume. Nume care a fost ales special pentru a reprezenta unitatea lor şi cât de bine îşi pot aplica abilităţile în fiecare meci. Se zice că numele are un puternic impact asupra calităţilor şi al competenţelor şi pot spune că acesta nu va fi uşor de trecut cu vederea.

Sigla este simplă, fără prea mari complicaţii sau înţelesuri ascunse. Ei îşi doresc să ajungă cât mai sus pentru a o face cunoscută. Eu cred că va căpăta o semnificaţie importantă pe parcurs şi i se vor atribui multe înţelesuri.

Dar numele, deviza şi sigla nu sunt elementele care fac această echipă atât de dragă şi frumoasă, ci oamenii care o alcătuiesc, prin dăruirea lor şi pasiunea pe care o depun. În această reţetă se adaugă şi galeria impresionantă, suporterii minunaţi ce-i susţin orice ar fi. În ciuda faptului că momentan au doar un antrenament pe săptămână, aceştia nu-şi pierd motivaţia. Pe viitor speră să aibă cât mai multe, odată cu avansarea lor şi performanţa pe care o vor obţine. Dintre toţi, doar un jucător (Edi) activează la o echipă de club. Acesta apără pentru echipa Progresul.

Echipa este formată din (*Tobele, vă rog!*): Alfredo Drăgici, Edi Eduard, Ionuţ Dima, Robert Valentin, Mihai Alexandru, Grădincea Andrei, Horia Kirea, Ciulei Teodor, Alexandru Cătălin, Uță Nicuşor Cristian, Hodea Andrei Şerban și Robert Streche.

Îi mulţumesc lui Alex că a fost amabil şi mi-a răspuns la câteva întrebări în legătură cu Bombardierii. Acesta mi-a mai dezvăluit şi ce înseamnă pentru ei echipa: „Echipa noastră reprezintă pasiune şi dorinţă. Suntem toţi prieteni buni şi ne înţelegem de minune. Acest campionat şi formarea acestei echipe reprezintă un vis devenit realitate pentru unii dintre jucători.” Prin cuvintele lui consider că a spus toată esenţa lucrurilor.

El se referă la campionatul organizat de Proedus, un frumos prilej al lor de lansare. Aceştia s-au impus în primul meci în faţa celor de la Next Generation cu scorul de 2-0, în repriza a doua reuşind să marcheze Ciulei Teodor (8) şi Andrei Grădincea (11).  Dar cum pentru a câştiga „războiul” se mai pot suferi şi eșecuri, următorul meci, din nefericire, a fost pierdut. Un şut în fund este un pas înainte şi nu se vor lăsa bătuţi atât de uşor. Prin muncă şi perseverenţă, spiritul mateist întrupat în cel al bombardierilor va răzbuti.

În meciul de duminică, 18 octombrie, aceștia au suferit o altă înfrângere, dar nu se dau bătuți. Se spune că a treia oară este cu noroc, prin urmare data viitoare îi vor bombarda pe toți!

Hai BOMBARDIERII!

About The Author

mm
Fost Redactor

[Membru din Noiembrie 2015] O fire foarte visătoare şi cu capul în nori isi urmeaza calea artei prin pasiunile sale: arta, filmul si scrisul.

Related Posts