Hour of Code este, cel mai probabil, cea mai ambițioasă organizație educativă la nivel global. Aceasta își propune să învețe elevii despre programare, să îi informeze și să le lanseze o bază de cunoștințe. Și în România acest proiect a fost primit cu bucurie, mai ales din partea elevilor. Dar oare toată lumea știe ce înseamnă, de fapt, programarea? Câți dintre oamenii care trec zi de zi pe stradă știu ce lume se află dincolo de ceea ce este vizibil, câți știu că un calculator poate fi folosit și la mai mult decât pentru facebook? De fapt, întrebarea corectă ar fi: câți au aceste idei și câți pot să le și utilizeze?

Astfel, pornind de la aceste curiozități, echipa BHM s-a hotărât să participe la un concurs organizat în cadrul Hour of Code. Am fost stimulaţi şi de succesul primului, „Învață să programezi cu Alice”, cu care am obținut locul 8 din peste 400 de proiecte.

Scopul a fost de a prezenta într-un filmuleț „Ce cred oamenii despre programare?”. Robert şi  Liviu s-au dus, așadar, în mijlocul oamenilor și i-au întrebat. Rezultatul? Îl puteți vedea mai jos:

Este important pentru români să învețe aceste concepte, să li se „deschidă apetitul” pentru tot ceea ce înseamnă programarea și să încerce să exceleze în acest domeniu. Pentru a deveni realitate, trebuie să existe cât mai multe proiecte.

Liceul nostru este unul norocos, deoarece elevii au până la șapte ore de informatică, beneficiază de profesori dedicați și multă înțelegere. Aici fiecare elev are șansa de a învața programare, însă nu peste tot este așa. De multe ori se neglijează acest domeniu în detrimentul altora. Elevii unui profil uman de ce nu ar avea baze în codare? De ce nu ar învăța și ei ceva mai mult decât deschiderea unui calculator?

About The Author

mm
Fost Redactor

[Membru din Noiembrie 2015] O fire foarte visătoare şi cu capul în nori isi urmeaza calea artei prin pasiunile sale: arta, filmul si scrisul.

Related Posts