După cum majoritatea știm, liceul nostru are foarte multe activități extrașcolare pe care le promovează în general vinerea, o oră, cea de la 12:30 la 13:30, pentru a te implica în cât mai multe proiecte. În plus, efortul este de fiecare dată răsplătit cu un număr de puncte, care la finalul anului îți pot aduce o tabără în Grecia sau Costinești. Din păcate, foarte puțini elevi cunosc toate opțiunile pe care le avem. Așadar, dacă ești boboc sau viitor boboc și vrei să afli mai multe despre toate opționalele la care te poți înscrie în anul următor continuă să citești.

  • Basarab Highschool Magazine, sau revista elevilor mai pe scurt, este dedicată celor care au o pasiune comună și anume aceea de a transmite ceva (o stare, un sentiment) unui anumit public. Țin să menționez că revista nu este doar pentru persoanele care au talent la scris, cum ar crede majoritatea. Pe lângă postul de redactor, mai există și cel de reporter, fotograf, grafician, toate fiind la fel de importante și interesante în același timp. Pentru cei care doresc să scrie articole mai serioase, cu profil ştiinţific sau artistic, le recomandăm revistele Perpetuum Mobile, Apeiron sau revistele în limbi străine, care apar în liceul nostru. Le puteţi vedea pe toate aici: http://basarab.ro/lista-publicatii/.
  • Corul liceului este al doilea opțional de pe listă și probabil una dintre cele mai cunoscute activități (da, am fost subiectivă și nu m-a lăsat sufletul să-l pun primul). Acesta este format dintr-un număr foarte mare de elevi dedicați, cu voci foarte bune, îndrumați de o profesoară pasionată, care își dă silința ca fiecare performanță să fie cel puțin excelentă.
  • Trupa de teatru „INGENIO ART” și Trupa de dans reprezintă alte două modalități de a te detașa puțin de orele grele sau plictisitoare; acestea îşi desfăşoară activitatea în cantina liceului. Dacă doriți să aflați mai multe informații referitoare la competiții sau elevii care sunt implicați, puteți consulta și site-ul nostru, basarab.ro.
  • Clubul de dezbateri – probabil putini știți că în fiecare vineri, un grup micuț de elevi se întâlnește și se pregătește pentru concursuri de debate sau de oratorie, fiind ajutați  de două doamne profesoare absolut minunate. Deși momentan proiectul este la început, vă pot spune că are foarte mult potențial. Esențial ar fi să veniți din clasa a IX-a pentru că necesită timp să te perfecționezi, dar noi vă așteptăm pe toți cu drag în orice moment.
  • Competițiile sportive sunt, de asemenea, o altă categorie interesantă. Fie că ne referim la baschet, fotbal, volei, ping-pong sau șah, elevii noștri încearcă de fiecare dată să fie învingători și, de ce să mint, le iese de cele mai multe ori. În plus, pe lângă satisfacția pe care o primesc, pot câștiga și tabere în care să își sărbătorească victoriile.

   Aproximativ din aceeași categorie fac parte și concursurile extrașcolare. Acestea reprezintă ocazia perfectă de a te implica în activitățile liceului și vizează persoanele care poate nu au timp sau pur și simplu nu vor să vină în fiecare săptămână pentru a sta o oră în plus. Ca și în cazul competițiilor sportive, concursurile acoperă foarte multe domenii, cum ar fi cele de cultura generală, de make-up, de gătit, de desen etc.

   Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante activități extrașcolare, lista putând continua cu schimbul de experiență între țări, susținerea și promovarea voluntariatului și cine știe ce alte idei o să mai apară, deoarece am uitat să vă spun că puteți veni și voi cu propuneri pentru alte activități.

În concluzie, vă provoc să vă înscrieți pentru a ne vedea și a reprezenta în număr cât mai mare liceul nostru.