Şi am ajuns la momentul mult aşteptat din an. După lungi ore de pregătire, emoţii şi focul examenelor, astăzi vin rezultatele. Elevii Colegiului Naţional „Matei Basarab” s-au pregătit temeinic şi au dat tot ce a fost mai bun, iar rezultatele n-au cum să nu fie pe măsură. Echipa BHM i-a susţinut moral, alături de toţi ceilalţi elevi ai liceului şi de cadrele didactice. Sper ca fiecare să intre unde îşi doreşte şi să auzim numai lucruri bune. Ei mereu vor rămâne mateiști şi vor reprezenta liceul.

Am stat de vorbă cu două absolvente, curioasă fiind cred ele în legătură cu subiectele, cu stăpânirea emoţiilor şi ce părere au avut despre tot ce înseamnă bacalaureatul.

Amy Abăluţă, care pe parcursul anului a fost redactor BHM (şi sperăm noi să revină cu poveşti despre facultate), ne-a mărturisit:

„Subiectul trei ne-a luat prin surprindere atât la română, cât şi la istorie, fiindcă la română, <<Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război>> a picat şi anul trecut şi la simulare. Aşa că nu se mai aştepta nimeni! Iar la istorie a fost eseu despre constituţiile comuniste şi nimeni nu se aştepta la un eseu doar despre acest subiect. Totuşi m-am descurcat. A fost uşor! Mă aştept la note mari, dar am emoţii pentru nota la sociologie. Oricum, m-am stresat foarte rău cu Bacul, mai ales pentru română, dar apoi mi-am dat seama că nu merită atât de mult stres.”

Am întrebat-o pe Denisa Trofin: „Cum ai trecut tu prin tot ce înseamnă marele Bac?”

Pentru ea „A fost un bac lejer, nu există niciodată probleme atunci când înveţi, mai ales din timp. Nu am întâlnit aşa de multe dificultăţi, cum probabil mă aşteptam. Pot spune că am avut noroc la liceu de profesori buni, care m-au ajutat nu doar din punctul de vedere al materiei, ci şi psihic.”

Pe ea nu o va influenţa nota de la Bac la admitere deoarece îşi doreşte să dea la SNSPA, la Comunicare şi Relaţii Publice. Noi toţi îi urăm baftă! Şi nu doar ei, ci tuturor! Sunteţi cei mai tari!

Conform http://bacalaureat.edu.ro/ elevii Colegiului Național “Matei Basarab”  din seria 2015-2016 au promovat 100%