Joi seară, 05.05.2016, am fost una dintre norocoasele persoane care au putut lua parte la concertul caritabil găzduit de Fire Club.

Mai multe formaţii precum: Coma, Days of Confusion, E.M.I.L,  Pistol cu Capse şi Breatheless au concertat pentru un scop caritabil: ajutorarea victimelor din accidentul de la Colectiv. După cum multă lume spune, necazurile ne-au făcut mai uniţi.

Am avut surprinderea de a observa foarte mulţi oameni din toate categoriile sociale, oameni pe care în viaţa de zi cu zi, dacă i-ai vedea, ai spune că sunt contabili sau avocaţi. Am observat copii cu părinţi, doamne însărcinate, însă şi bătrâni care au venit să asculte muzică bună, să fie împreună şi  să susţină cauza.

Vedeam cum toată lumea avea lacrimi în ochi, când anumite melodii se cântau. Se putea simţi emoţia din public, însă şi emoţia artiştilor. Atmosfera era melancolică.

S-au cântat melodii cu mesaj precum:” We need to take our stand”, “Infern”, “N-o să murim pe întuneric, dacă ne trezim”, “ Don’t break me down”.

Chitările acustice dădeau senzaţia de căldură şi apropiere, în antiteză cu versurile dure, reale şi adevărate ale cântecelor.

Personal, m-a uimit calitatea persoanelor. Am văzut oameni calzi, educaţi, care îşi cereau scuze dacă voiau să treacă, oameni normali, de o calitate superioară. Am văzut oameni, fără prejudecăţi, care acceptau pe oricine. Mi se pare că aceasta este o lecţie. Este o lecţie, pe care trebuie să o învăţăm cu toţii.

După concert, vocalistul trupei “ Days of Confusion”, Cosmin Lupu, ne-a răspuns la câteva întrebări.

Cu voinţă şi implicare, aceşti oameni minunaţi au ajutat şi continuă să ajute prin a face, ceea ce le place. Mi se pare extraordinar faptul că poţi să ajuţi o persoană, prin activitatea de care eşti pasionat. Ne-a povestit despre implicarea lui anterioară în concerte de caritate, însă şi despre legăturile formate prin aceste proiecte.

Un aspect interesant este schimbarea generaţiilor. Cosmin ne-a povestit cum noi, tinerii, suntem schimbaţi, suntem alfel şi ar trebui să învăţăm să fim echilibraţi, să ştim să ne găsim vocaţia şi să facem ceea ce ne place.

Mesajul lui pentru voi, cititorii BHM, a fost:Să vă descoperiţi pasiunile, să le urmaţi, să aveţi încredere în voi şi să învăţaţi NONSTOP. Şi când spun să învăţaţi, nu mă refer neapărat la şcoală sau la facultate, ci să învăţaţi despre voi şi despre ce ştiţi voi să faceţi cel mai bine. În existenţa asta, în momentul în care ajungi să faci ceva extraordinar de bine şi să trăieşti făcând ceva-ul ăla, eşti cel mai fericit om. Cam asta este, în linii foarte mari, ce cred eu că ar trebui să facă toată lumea!”

    Este minunat ce se poate ȋntâmpla prin implicare, colaborare şi comunicare! Vă invit să participaţi, să vă implicaţi şi să organizaţi cât mai multe proiecte de acest gen, pentru a demonstra că noi, generaţia nouă, putem fi schimbarea.

Banii se puteau dona direct în conturile fundaţiei Estuar (http://www.estuar.org/), în cutiile de donaţie situate la bar sau prin cumpărarea unor tablouri oferite de “Asociaţia fotografilor de concerte – #find_us”

În continuare aveţi interviul integral cu vocalistul trupei “ Days of Confusion “.

Interviu

BHM: Bună!

Cosmin Lupu: Hello!

BHM: Noi suntem “Basarab Highschool Magazine” o revistă scrisă de elevi pentru elevi. Am vrea să-ţi adresăm câteva întrebări. Prima noastră întrebare ar fi: cum v-aţi decis să participaţi la acest concert caritabil?

CL: Aceasta este a doua ediţie a “Acoustic All Stars”. Ce se întâmplă? Prin 2013, am avut timp să mă gândesc la faptul că viaţa mi-a oferit mie foarte multe. Nu-mi lipseşte nimic, sunt sănătos şi ar trebui să încep să fac ceva pentru alţi oameni, care nu au avut atât noroc ca mine. Mă tot gândeam ce să fac? Răspunsul a fost să organizez un concert caritabil. Acum trebuia să găsesc o cauză. A trecut timpul… Până când m-am împrietenit cu Andrei Irode, care a jucat întâmplător în videoclipul nostru: “Bloodstream”. Andrei mi-a propus să colaborăm şi să mai adunăm nişte trupe, să facem un concert pentru o cauză: Hospice-“Casa speranţei”. Şi uite aşa am găsit şi eu cauza. La primul meu contact cu copiii din cadrul organizaţiei, m-am cutremurat foarte tare.

Am fost în prima în prima instanţă patru găşti: Goodbye to Gravity, Coma, Viţa de Vie şi noi. Uşor ,uşor,  împreună cu Andrei, am mobilizat lumea. Am adunat nici mai mult nici mai puţin de 18.000 de lei. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că merită şi că se poate. Este important cum o faci şi ce oameni implici, pentru că este foarte important să aduci nişte oameni care atrag atenţia. Noi, aici în “scenă”, ne ştim toţi cu toţi. Când spune cineva “hai”, toată lumea spune “hai”! Nu există oameni care să refuze. Drept exemplu, uite aici. Ediţia asta nu m-am implicat foarte tare pentru  că s-a nimerit să fie fix după lansarea videoclipului nostru şi eram megaobosit. Singura mea implicare la ediţia asta a fost să ţin legătura cu artiştii şi să pun aşa, cât de cât, cap la cap tot ce aveam de făcut. Restul a făcut Andrei. Mă bucur foarte tare să văd câtă lume a venit. Sper să mai vorbim despre asta şi la a douăzecea ediţie.

BHM:Crezi că după întâmplări nefericite oamenii sunt mai uniţi?

CL: Da şi nu. Da, pentru că o întâmplare de genul acesta are un efect asupra oamenilor, îi zguduie. În general, oamenii fac schimbări în comportamentul lor în două situaţii: fie pozitive, fie negative. De obicei, cel mai de grabă, tinzi să schimbi ceva, când ai dat de greu. Şi greutatea asta se poate manifesta în mai multe forme. Ce a fost la Colectiv, da, a fost…Eu am ieşit aşa cum mă vezi, sunt întreg, sunt bine, dar, din păcate, am pierdut foarte mulţi prieteni. Apoi, am conştientizat mult mai bine anumite lucruri şi acum le trăiesc intens. Cred că schimbarea adevărată vine de la fiecare. Oamenii nu sunt obişnuiţi să fie uniţi şi să acţioneze ca un tot, mai niciodată din păcate. Încet, încet, totuşi sper că ceva o să se schimbe.

BHM: Crezi că generaţia nouă va fi mai unită, şi noi vom învăţa ceva din tot ce s-a întâmplat şi încă se întâmplă?

CL: Voi ar trebui să reparaţi nişte chestii foarte imporante pe care, din păcate, societatea şi sistemul vi le-au pus în braţe. Nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel mondial. Eu lucrez cu oameni de foarte multe vârste. Am observat la adolescenţi o lipsă foarte mare de putere de concentrare şi faptul că nu prea aveţi răbdare. Aveţi senzaţia că totul trebuie să se întâmple acum! Lucrurile nu se întâmplă aşa niciodată. La 17 ani, nici eu nu aveam prea multe în cap. Voiam doar să cânt la chitară. Cred că ritmul în care evoluează societatea, mediul ăsta ar trebui să vă adune şi să vă pună pe gânduri un pic. Din păcate, sunteţi mai presaţi decât am fost noi să fiţi adunaţi. Mă uit la puştimea asta şi ori văd persoane prea dezorientate, ori văd persoane foarte pornite pe treabă, care muncesc prea mult pentru vârsta lor, dar mult prea puţin pentru ei. Nu înţeleg în nici unul dintre cele două cazuri ce li se întâmplă şi din această cauză nu există echilibru.

BHM: Ce mesaj  ai avea să ne transimiţi nouă, generaţiei noi, tinerilor şi cititorilor BHM?

CL: Mesajul meu este să vă descoperiţi pasiunile, să le urmaţi, să aveţi încredere în voi şi să învăţaţi NONSTOP. Şi când spun să învăţaţi nu mă refer neapărat la şcoală sau la facultate, ci să învăţaţi despre voi şi despre ce ştiţi voi să faceţi cel mai bine, ce este natural pentru fiecare din voi. În existenţa asta, în momentul în care ajungi să faci ceva extraordinar de bine şi să trăieşti făcând ceva-ul ăla, eşti cel mai fericit om. Cam asta este în linii foarte mari ce cred eu că ar trebui să facă toată lumea!

BHM: Mulţumim foarte mult!

CL: Cu mare plăcere.

About The Author

mm
Fost Redactor

[Activitate Oct 2015- Septembrie 2016]

Related Posts