Şi în acest, an Festivalul Creative Fest a reprezentat trei zile şi trei nopţi de basm urban. Pe scena de la Romexpo, au urcat nume importante din muzica rock şi rap, din zona underground. Cu alte cuvinte, am avut parte de muzică bună şi oameni creativi. Că doar despre acest lucru este vorba, nu?

Graffiti-ul a colorat festivalul, iar tinerii artişti şi-au exprimat într-un mod aparte viziunile. Am avut şansă să văd imagini variate, de la artă abstractă, până la o variantă stilizată de Pikachu.

Demonstrațiile de extreme bike au ţinut spectatorii cu sufletul la gură. M-am întrebat: oare atât de uşor se poate juca cineva cu gravitaţia? Adevărul este că nu. Aceşti oameni minunaţi au avut nevoie de foarte multe ore de muncă, dedicare 100% şi de curaj…extrem.

Rock-ul a fost la el acasă, sound-ul a fost magic, iar oamenii, oamenii au ţipat, dansat şi cântat alături de artiştii lor favoriţi. Nu le-au fost teamă să fie ei înşişi.

Pe lângă artiştii români, au cântat şi încântat publicul nume internaţionale: Redman, Dilated Peoples, Dub FX, Patrice, Promoe şi Coely.

Am vorbit cu câteva persoane în ziua a treia a festivalului şi mi-au spus că au venit mai ales pentru Redman. Teodor, un mare fan al artistului, a mai precizat şi nemulţumirea sa cu privire la mutarea evenimentului la Romexpo. Este adevărat că arşiţa verii a cam încins (şi nu doar în mod plăcut) atmosfera şi că nu este cel mai apropiat loc de centrul oraşului, însă una peste alta, a fost un eveniment imposibil de trecut cu vederea. Psihotrop a ridicat şi el, prin muzica sa, această micuţă problemă a locului organizării şi, sperăm noi, că vocea sa va fi auzită. Nu e de dorit ca evenimentele culturale şi sportive să fie izolate undeva, la marginea oraşului sau chiar în afara lui. În concluzie, așteptăm cât mai multe astfel de manifestări!

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.