Dieta sau acea perioadă din viața unei persoane, mai ales a unui/unei adolescent/e, în care mâncarea se află în colțul opus al arenei de luptă. O perioadă mai puțin plăcută, cu o concluzie care aspiră la fericire și care inspiră punctul de plecare.

Ca o iubitoare înrăită de dulciuri, numărul de kilocalorii de ordinul sutelor de pe ambalaj nu m-a oprit niciodată din drumul spre casa de marcat, indiferent de beculețul de alarmă care îmi amintea tot timpul de o anumită “dietă”. Însă, când în sfârșit am ales să nu-l mai ignor, am descoperit că intrasem într-o relație de elev – profesor și că trișam destul de mult, iar roadele pe care le culegeam nu erau chiar mulțumitoare.

Am plecat din acestă “relație” cu o lecție, totuși. Dieta necesită un ingredient important și anume: motivația, care, aparent, este încă absentă din vocabularul meu. Pe lângă asta, am descoperit și o mulțime de categorii de alimente și de diete pe care finalul experienței mele le-a dat cumva deoparte, aducând în lumina reflectoarelor același regim simplu din vechile zile bune. Unul dintre acele regimuri care aduce fericirea și pe care o să vi-l prezint în 5 pași simpli:

1) Nu te uita niciodată înapoi

Știi că ai ajuns la fundul pungii cu chipsuri, știi că a avut multe calorii, însă, singurul lucru pe care ar trebui să-l regreți este că s-a terminat. Chiar dacă excesul intră în categoria lucrurilor negative, n-ar trebui să regreți bucuria de moment de a savura ceva bun. Și dacă nu poți suporta vinovăția, nu te uita niciodată în punga goală, arunc-o elegant la gunoi și spune-ți că va fi ultima… pe ziua de azi.

 

2) Cei mai buni prieteni sunt făcuți din zahăr

Viața îți servește de-a lungul timpului o mulțime de aperitive și cine amare, dar știi că, din când în când, poți să-ți alegi singur desertul. Și da, la prăjituri și ciocolată mă refer. Medicamentul inimilor frânte și al depresiei este întotdeauna făcut din zahăr și este mereu la dispoziția ta. Nu ai nevoie de o rețetă, ci doar de un drum scurt până la supermarket. Succesul este garantat.

 

3) Să n-ai încredere în Google!

Nu! Dieta aia miraculoasă nu te va face să pierzi câteva kilograme într-o săptămână, indiferent de câte vedete au reușit să slăbească cu ajutorul ei! Nu suntem la fel, iar Google nu este de foarte mare încredere. Dacă vrei să pierzi câteva kilograme, fă-o într-un mod echilibrat și ascultând sfaturile unui specialist.

 

4) Nu ignora foamea, nu-i place să fie tratată cu spatele!

Mâncarea ți-a fost alături de mult timp, în cele mai triste sau mai fericite momente.  Poate că nu a adus o schimbare semnificativă, dar cu siguranță a mai ameliorat sau înseninat unele situații. Iar de acum știi că atunci când îți este foame, ar trebui să mănânci fără doar și poate. Un stomac gol își spune cuvântul în dispoziția ta.

 

5)  Lasă comparațiile pentru ora de română

Nu arunca niciodată o privire de la altcineva la tine. Te bucuri de ce-i mai bun în lume și nu trebuie să fixezi imaginea altcuiva în locul unui ideal. În lumea pe care ți-ai format-o până acum, tu ești cel/cea mai bun/bună și ar trebui să-ți reamintești asta cât mai des.

Urmând acest regim în 5 pași, s-ar putea să nu ai parte de schimbări majore, dar dacă vrei să pornești pe acest drum și să ții o dietă sănătoasă și controlată, ai tot respectul și suportul meu. O alimentație echilibrată este foarte bună și reprezintă cu siguranță un stil de viață, dar amintește-ți să te răsfeți din când în când și cu ceva dulce. Chiar dacă nu e vorba despre ciocolată, o salată de fructe este la fel de gustoasă. Și nu uita, cel mai important este să te simți bine în pielea ta!

About The Author

mm

Membru din Septembrie 2017

Related Posts