Ne-am propus astăzi să vă prezentăm echipa de baschet a Colegiului Naţional “Matei Basarab”, întrucât, în ciuda faptului că nu are un coordonator, face antrenamente serioase. Eduard Sava a dezvăluit pentru BHM că echipa a fost înfiinţată acum mult timp, însă el, împreună cu Rareş Popa, au continuat tradiţia celor mai mari, au rămas supervizori şi s-au ocupat de recrutarea lotului. Cei doi gândesc fiecare sfert, astfel încât toţi să beneficieze de minute în teren.

Pentru viitor, echipa de baschet îşi doreşte interes ridicat din partea celorlalți, să crească renumele liceului prin acest sport şi să lase pe mai departe o echipă frumoasă, în speranţa că viitoarea generaţie va avea şi mai multe succese decât ei.

Chiar dacă anul acesta au jucat doar în ONSS şi au ajuns până la faza pe sector, au avut un joc frumos şi curat în faţa celor din Liceul “Al. I. Cuza”, însă pierdut „la mustaţă”. În turneul pe sector, ţinut în sala de sport a Liceului “Dante Aligheri”, vedetele echipei au obţinut punctaje remarcabile: Eduard Sava a obţinut 12 puncte pe meci, Rareş Popa 15, Matei Minchevici 10, iar Ovidiu Gerghina 8 puncte. Despre Matei Minchevici putem spune că a excelat la capitolul recuperări, terminând turneul cu opt recuperări pe meci, iar Eduard Sava cu cinci pase decisive pe meci. Toate acestea s-au întâmplat în doar patru meciuri.

Echipa este implicată în proiectul „I<heart>sport” şi participă lunar la câte o activitate.

Patru dintre membrii echipei Colegiului au reprezentat liceul în turneul de 3 la 3, organizat de cei de la Sport Arena. Ca performanţe, ne putem lăuda cu calificarea în faza a doua. Anul acesta ţelul celor doi căpitani este turneul final.

Cât despre campionatul de baschet organizat în liceu, ultimul meci jucat s-a disputat între clasa a XI-a D şi a XI-a G. Eduard Sava a apreciat acest meci ca „strâns atât fizic, cât şi moral, cu puţin orgoliu la mijloc”.

„Din păcate, multe drumuri au fost închise anul acesta pe plan baschetbalistic pentru colegiul nostru, cât şi pentru mine personal. Din acest motiv îmi doresc puţin mai mult sprijin şi susţinere pentru acest sport şi îmi doresc să fie mai bine promovat în liceu. Şi nu este vorba doar de baschet. Fie că e vorba de fotbal sau de volei, toate sporturile, de fapt, au nevoie de promovare, iar elevii să fie cât mai bine instruiţi şi îndrumaţi, pentru că pasiunile se descoperă în aceşti ani frumoşi de liceu, iar pentru unii, sportul poate să devină o dragoste de neuitat. Nu trebuie să le uităm pe doamnele profesoare de sport, Elena Dumitrescu şi Irina Petrescu. Au tot respectul meu şi al întregii echipe pentru tot ceea ce au făcut şi fac, întrucât dumnealor fac tot posibilul să dezvăluie tainele sporturilor de echipă. Cu respect, un simplu elev ce iubeşte sportul!”(Eduard Sava).