Basarab Speech Day”, proiectul organizat de către Consiliul Școlar al Elevilor, continuă cu a doua ediție ce l-a avut invitat pe realizatorul emisiunii iLikeIT, de la Știrile ProTV, George Buhnici.

George, o persoană extrem de deschisă, ne-a povestit traseul său până în prezent, ne-a dezvăluit o parte din anchetele sale de pe vremea când era reporter.

A urmat prezentarea “Cum am ales să devin un CYBORG”, același material pe care George l-a prezentat în cadrul conferinței “TEDx Cluj 2017”. În cadrul acestui moment, George ne-a prezentat cipul pe care îl are implantat în mână, un cip cu care pe viitor va putea să acceseze încuietoarea casei, încuietoarea mașinii, un cip care îi poate valida accesul într-o instituție, aeroport sau cu care va putea efectua plăți. Pe scurt, acest cip conține elemente de identificare și acces pentru posesor, un subiect ce l-a transformat pe George într-un personaj controversat care (citez) “este omul Satanei”.

George ne inspiră să devenim persoane de succes. În viziunea sa, acest lucru este caracteristic persoanelor care visează mereu, cu teama de a nu rămâne în anonimat, celor care nu doresc să fie mediocrii. În discursul său, a predominat ideea de evoluție a omului şi a tehnologiei în paralel.

De asemenea, George și-a exprimat părerea în legătură cu șomajul și meseriile, foarte important fiind faptul că niciodată creativitatea nu va putea fi înlocuită de roboți, rapiditatea fiind un factor important în evoluția umană.

În prezent, tehnologia a evoluat, astfel încât cu un simplu telefon conectat bluetooth poți intra într-o cafenea, comanzi și servești, după care pleci, plata realizându-se automat, în baza a 3 întrebări simple:  Cine ești? (informații personale), Ce știi? (informații despre achiziție) și Ce ai? (metoda de plată-telefonul, în situația de față).

Elevii au adresat întrebări, printre care una legată de #casabuhnici. George a dezvăluit că lucrează la propria casă de 3 ani, iar principalul obiectiv este crearea unui cămin ecologic, care să nu polueze mult și să economisească bani prin energie provenită din mijloace ecologice. Cât despre tehnologie, aceasta va fi folosită ca să lucreze în folosul său și nu este adeptul ideii de a fi înconjurat de tehologie.

Foarte important este ce crede George despre sistemul educațional actual în care ar trebui să predomine și valori precum competențele personale și adaptabilitatea. El consideră că examenele clasice nu sunt suficiente deoarece fiecare elev în parte are o anumită pasiune ce trebuie cultivată.

Suntem extrem de bucuroși de vizita lui George Buhnici care ne sfătuiește să ne întoarcem în sine, apoi să inovăm.

Fotografii eveniment
That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.