Dacă vii spre liceu cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, atunci știi cu siguranță cât de ”minunat” și, totodată, palpitant poate fi drumul. Pentru cei care nu călătoresc atât de mult cu mijloacele de transport în comun sau merg mai mult cu metroul, dar și pentru cei care au început de curând să folosească vehiculele de mai sus, am pregătit câteva sfaturi cu ajutorul ”veteranilor” care au învățat aceste lucruri pe pielea lor:

  • Estimează-ți cu atenție timpul

   Ia-ți o marjă de siguranță de 10 minute. Am constatat că, atunci când te grăbești sau ești în întârziere, ori pierzi autobuzul, ori nu mai vine, ori e un trafic infernal. Pentru orice eventualitate, recomand o aplicație care poate aproxima timpul drumului, de exemplu Moovit sau InfoSTB.

  • Stai aproape de geam!

   Afară sunt 40 de grade, tramvaiul e mai plin ca o cutie de sardine, omul din spate tocmai și-a scos sandvișul cu parizer și femeia de lângă tine e dată cu 3 litri de parfum, chiar ți-ai dori să poți să mai iei o gură de aer. Vara mirosurile se amestecă mai ceva ca în intersecție la Unirii.

  • Atenție la vârstnici!

   O parte sunt calmi și nu ai treabă cu ei, iar cealaltă parte se transformă în Speedy Gonzales când pun ochii pe un scaun liber. Dacă nu ai chef de certuri sau nu vrei să cureți pe jos cu pantalonii când ”începe maratonul”, recomand să stai la distanță.

  • Fii atent la bunuri

   Nu mai e cazul să spun, dar mulți am auzit de un tramvai ”special” unde, de fiecare dată când e vorba de un scandal, acesta se află în Top 3. Dacă nu știi despre ce vorbesc, atunci ai avut norocul de a nu-l folosi prea des. În orice caz, indiferent în ce mijloc de transport te aflii, ochii trebuie să-ți fie pe telefon, portofel și bagaj.

  • ”Vă rog să-mi prezentați abonamentul! ”

   Fraza care îți șterge zâmbetul de pe față, dar preferata controlorului. Dacă ai validat cartela, FELICITĂRI, EȘTI UN CETĂȚEAN MODEL! Dacă nu, căștile în urechi, o privire abătută și eventual capul sprijinit de bară sau de geam te pot scăpa de o amendă usturătoare. De asemenea, fiți atenți când mergeți în grup, pentru că cei mai veseli sunt mereu abordați.

     Acestea sunt cele mai comune lucruri, dar lista ar putea continua la nesfârșit.

About The Author

mm
Fost Coordonator Redactori

Membru din Septembrie 2018

Related Posts