Acest ghid este lăsat moștenire de noi, de cei care am trecut în fiecare zi, timp de patru ani, pe holurile liceului, de cei care am fost certați de atâtea ori de profesori că am chiulit ori că am făcut vreo prostie, de cei care, cu bucurie, și totuși cu o urmă de nostalgie, realizează că e timpul altor elevi să trăiască ce am trăit noi.

Atenție! A nu se sări peste niciun pas și a se urma fiecare cu precizie și băgare de seamă!

  1. Nu vă dezamăgiți pentru un 5, altă dată veți plânge de fericire pentru unul!

            Deși în generală plângeam dacă luam chiar și un 8, la liceu lucrurile se schimbă. Materia e mai grea, gândurile ne zboară în altă parte, iar 5-ul devine motiv de bucurie. Așa că, obișnuiți-vă cu notele de genul ăsta! (Sau pune-ți-vă pe învățat!)

  1. Nu vă lăsați păcăliți de fraza „Este suplimentară tema

            Când un profesor spune că un lucru este suplimentar, credeți-mă, este obligatoriu! Ei doar încearcă să vă prindă într-o capcană din care cu greu veți scăpa, așa că fiți atenți la cuvintele folosite de profesori!

  1. În jurul orei 12:20, Colegiul Național „Matei Basarab” devine stație de metrou, așa că, atenție, se deschid ușile!

            Îmbulzeala este la ordinea zilei în jurul acestei ore, așa că evitați contactul cu elevii din clasele mai mari, căci au avut o zi încărcată și nu e indicat să își verse nervii pe voi!

  1. Regulă de politețe: mai întâi se iese și apoi se intră!

            Dacă nu ați întâmpinat deja această problemă, stați liniștiți, nu mai e mult și veți face cunoștință cu ea! Vă recomand să fiți răbdători și politicoși!

  1. Atenție la întârziatul la ore, unii profesori exagerează cu absențele!

            În secolul al XXI-lea, nu se mai aplică regula cu „sfertul academic”, așa că încercați să nu întârziați; unii profesori pun absențe chiar și în cele mai extreme cazuri!

  1. Dacă auziți pe hol, din întâmplare, pe cineva strigând „Dă-te!, să vă dați la o parte!

            Cred că nu mai este cazul să menționez profesorul a cărui replică a rămas adânc imprimată în istoria liceului nostru, așa că vă spun doar să nu vă speriați când auziți această frază. În aceeași ordine de idei, dacă nu vreți să aveți traume pe viață, vă recomand să nu intrați la ora domnului profesor atunci când sunteți de serviciu!

  1. Nu băgați în seamă răutățile celor mai mari!

            Și noi am auzit tot felul de lucruri răutăcioase ori am fost văzuți ca niște copii pierduți în spațiu, așa că stați fără griji, cu toții am trecut prin asta! Poate că acum, în încercarea de a se răzbuna, unii elevi încearcă să fie răutăcioși la rândul lor, iar voi, din păcate, ajungeți să fiți victimele; nu faceți decât să le zâmbiți și să mergeți mai departe!

  1. Bucurați-vă la maximum de experiența celor patru ani de liceu (dacă ajungeți să-i faceți pe toți)!

            Timpul trece cum nu se poate mai repede și, abia când ajungem spre sfârșit, ne dăm seama de cât de mult am evoluat, ne-am maturizat, ne-am format ca grup. Încercați să faceți fiecare zi de liceu una memorabilă, să aveți cât mai multe amintiri împreună, să vă faceți prieteni noi, să experimentați, să vă implicați în proiecte, mai pe scurt, să profitați de clepsidra timpului care pentru voi este încă plină!

            Ghidul ar putea continua, însă cred că magia constă în descoperire. Deși facem parte din generații diferite, ceva ne leagă: faptul că, în esență, toți trecem prin aceeași experiență de mateist şi important este să încercăm să o facem una frumoasă și de neuitat! Noi vă urăm mult succes și sperăm că veți lua în serios acest cadou pe care vi l-am oferit cu atât de mare drag!

About The Author

mm
Fost Redactor-Șef

[Activitate Oct 2015-Oct 2018] Încrezătoare în schimbarea lumii și ambițioasă, urmărește să analizeze oamenii din interior, iar apoi să le expună secretele prin scris.

Related Posts