La mulți ani, scumpă Românie!

100 de ani au trecut de la împlinirea idealului pentru care strămoșii noștri au luptat în Marele Război. Nimic prea mult sau prea important la nivel mondial, dar extrem de important pentru sufletele românilor- Unirea într-un singur nume. Astfel, acum 100 de ani, pe 1 decembrie 1918, „cu săbii făcură Unirea din inimă, spre Alba cu toții mergeau, toți oamenii țării semnau întregirea, voința întregului neam.”. Această Unire care e pe buzele tuturor simbolizează nu doar unitatea teritoriilor, ci și a românilor. Simbolizează curajul pentru a lupta pentru un ideal măreț, precum și capacitatea și munca deosebite a celor care au condus țara.

Ce s-a schimbat în acești 100 de ani? Simțul responsabilității și al unității, precum și iubirea pentru această patrie. Nu vă bucurați, nu au crescut, ci s-au diminuat profund.

Dragi români, fie ca însemnătatea Centenarului Marii Uniri să vă unească și să vă retrezească iubirea pentru istoria acestei țari.

Nu uitați de Al.I. Cuza, de Majestatea Sa, Regele Carol I de Hohenzollern, de Majestățile Sale, Regele Ferdinand I și Regina Maria, precum și de soldații care au luptat pe front, de intelectualii și oamenii politici ai vremii: Ion I.C. Brătianu, Vasile Goldiș, Octavian Goga etc.

La mulți ani, România mea!