Toata lumea pe poziții? Este totul pregătit? Luminile? Sunetul? Cortina? Scena? Dar personajele care dau viață spectacolului? Dacă toată lumea este pregătită, putem începe mult așteptatul spectacol anual de ziua Colegiului National „Matei Basarab”! În anul Centenarului Marii Uniri, mateiștii se adună pentru a-și arăta talentele unice în fața publicului nerăbdător să-i aplaude. Dar ce ziceți să răscolim mai adânc în pregătirile show-ului și să vedem peste ce vom da, să aflăm ce simt cu adevărat artiștii noștri cu care ne mândrim?

1) Cât de multă muncă este în spatele acestui spectacol?
„La baza acestui spectacol se află foarte multă muncă și devotament,dar mai ales multe ore de lucru pentru ca totul să fie perfect. Acest efort nu vine doar din partea noastră, ci și din partea profesorilor care ne îndrumă și ne încurajează să continuăm.” – Baciu Ana, Richter Ioana, Toporaș Valentina, Stan Cristiana (Corul Matei Basarab)

2) Ce este mai special anul acesta față de alți ani in spectacol?
„De data acesta, fiind anul Centenarului, vom avea o scenetă istorică cu care ne-a ajutat si domnul director. In acest an, în public vom avea și câțiva reprezentanți ai Casei Regale, așa că suntem foarte încântați de ideea participării la spectacol.” – Bezvolev Roksana, Ghiță Ștefania (Trupa de Teatru „IngenioArt”)

3) Cum te-ai simțit când ți s-a dat ocazia să participi la spectacol? De ce ti-ai dorit să participi?
„Vrem să participăm pentru că suntem ambițioase și devotate și ne dorim ca publicul să vadă acest lucru. In plus, pentru unele dintre noi este ultimul an în acest liceu, deci ultimul an în care vom participa la spectacolul școlii, motiv pentru care ne dorim ca totul să fie perfect..” – Trupa de dans „MBCrew”


4) Cum crezi că o să reacționeze publicul la numărul pe care îl pregătești? Ce emoție dorești să transmiți?

„Sper ca publicul să aibă o reacție bună la piesa pe care o voi interpreta, să fie încântați și surprinși, în același timp, pentru că îmi doresc din inimă să înțeleagă piesa și mesajul ei poetic la fel cum le înțeleg și eu. Îmi doresc să simtă sentimentul de iubire și împlinire care mie îmi încălzește sufletul atunci când o cânt.” – Giulia Voinea (interpretă: „Bound to you”)

5) Ai emoții pentru ziua spectacolului? Crezi că acest gen de emoții vor fi constructive sau negative?

„Ce emoții? Simțim doar sentimente de bucurie și entuziasm deoarece, chiar dacă acesta nu este un concurs, noi suntem ambițioase, sigure pe noi și credem că dansul nostru este cel mai bun.” – Trupa de dans „MBCrew”


6) Ce te motivează să îți dedici timpul liber pregătirii spectacolului?
„Simt o emoție care nu se poate descrie in cuvinte, dar se poate măsura în numărul mare de ore dedicate repetiției. Această emoție, venită din pasiunea de a fi doar eu cu scena, este cea care mă îndeamnă să continui oricât de greu ar fi.” Giulia Voinea (interpretă: „Bound to you”)

7) Ce sfaturi ai putea da cuiva care dorește să se implice anul viitor în spectacolul școlii?
„Trebuie să dai dovadă de curaj și să te înscrii fără frică . Nu ai de ce să te temi! Noi, membrii trupei de teatru, nu suntem aici ca să judecăm, ci ca să-ți fim prieteni, să ajutăm la dezvoltarea ta personală.” – Trupa de Teatru „IngenioArt” (Bezvolev Roksana, Ghiță Ștefania)


8) Crezi că efortul pe care l-ai depus pentru spectacol va fi răsplătit pe măsură?
„Nu este neapărat vorba de răsplată, ci de lucrurile pe care le învățăm dedicându-ne corului. Atmosfera de la cor este minunată, nu a existat pană acum nicio repetiție la care să nu râdem. Am ajuns să fim ca o familie, fapt ce ne ajută să ne înțelegem unii pe alții și să ne ajutăm când, din neatenție, mai ratăm câte o notă.”- Baciu Ana, Richter Ioana, Toporaș Valentina, Stan Cristiana (Corul Matei Basarab)

9) Ce simti, în urma acestor doi ani de când organizezi spectacole, atunci când totul iese așa cum ți-ai dorit?
„Consider că am reușit să realizez ceva important pentru liceu si să reunesc colectivul artiștilor după multe plecari ce aveau să ne lase fără oamenii de baza. Simt un puternic sentiment de iubire pentru toți cei ce m-au ajutat, în special pentru Claudia si pentru Bebe, co-organizatoarele acestui spectacol, fetele fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Țin să mulțumesc și colectivului profesoral, mai ales doamnelor profesor Ieșean Gabriella și Petrescu Irina, pentru implicare și munca depusă.. Nu în ultimul rând, mărturisesc că îi sunt recunoscător echipei tehnice formată din Tudor I., Mihai, Andreas, Muscalu, Tudor P., Adi și Paola.. . Vă iubesc pe toți și de abia aștept să vina Crăciunul. Al vostru, James Radu.

About The Author

mm
Fost Redactor

[Membru din Septembrie 2018]

Related Posts