Pornind de la principiul identității, viața mi-a arătat că fiecare persoană este unică. Prin urmare, deciziile pe care le luăm, mentalitatea și modul de a gândi diferă de la fiecare om în parte.

 Normalul, de asemenea, este interpretabil și la fel de diferit. Consider că  normal înseamnă să zâmbesc și să îi fac pe cei din jurul meu fericiți. Fie o zi care nu a început atât de bine, fie alta în care mi-am atins obiectivele, prefer ca atunci când trag linie, să zâmbesc. Încerc să mă bucur de tot ceea ce mă înconjoară, de oamenii care îmi sunt alături, de lucrurile pe care le realizez, iar pentru mine, normal este să fac toate acestea cu un zambet pe buze.

Cum mereu încerc să caut răspunsuri la cele mai grele întrebări, am vrut să văd cât de relativ poate fi un simplu cuvânt.

Lolia, 42 de ani:

„Pentru mine, normal este să iubesc. Îmi place să creez acea conexiune puternică cu persoanele speciale. Normal înseamnă să îi fiu alături persoanei iubite și să îi arăt cât de importantă este.”

 

Matei, 17 ani:

„Normal este să fiu organizat. Chiar dacă este vorba despre o vacanță, o simplă zi sau un weekend întreg, mereu am un plan bine pus la punct.”

 

Sofia, 4 ani:

„Cred că normal e să mă uit la televizor, la <Eroi in pijama> , să colorez cu carioci și să ascult muzică de la <Gașca Zurli>.”

 

Mihai, 15 ani:

Normal ar putea fi, atunci când mă îndrăgostesc de o persoană , să fac tot posibilul să fiu cu ea. Să ne petrecem timpul împreună, să vorbesc cu ea și să o fac să se simtă cât mai bine.”

 

Nicoleta, 36 de ani:

„Un lucru pe care îl consider normal este că, atunci când merg spre serviciu, îmi place să mă uit la îmbrăcămintea femeilor. Fiecare culoare, în general, oferă o anumită stare de spirit, iar eu  asociez aceste lucruri pentru a înțelege mai bine respectivele persoane.”

 

Vlad, 14 ani:

„Eu incerc să trec peste conceptul de normalitate. Poate părea plictisitor, complet fără interes. Tocmai de aceea, pentru mine, normal este anormal.”

 

Cristina, 26 de ani:

„Un lucru pe care îl consider normal este să am grijă de cățelușa mea. Îi ofer mereu atenție și mă asigur că se simte iubită.”

 

Stere, 43 de ani:

„Normal este să am grijă de fiica mea. Poate că uneori devin mult prea protectiv, însă așa simt eu că o țin în siguranța. Normalul meu este ea.”

 

O simplă întrebare, însă răspunsuri deloc asemănătoare. „Normal” poate însemna  zâmbete, iubire, culori, haine, carioci sau multe altele. Am reușit să îmi răspund intrebarilor. „Normal” este nimic altceva decât diferit. Tu ce părere ai?