“Este prima zi din săptămâna „Școala Altfel”, în cadrul Colegiului Național „Matei Basarab”, iar eu, personal, cred că am început cu dreptul această zi de luni.
Una dintre cele mai interesante opțiuni de activități, pe care elevii mateiști o puteau alege, a fost întâlnirea cu reprezentanți ai Facultății de Administraţie Publică din cadrul SNSPA („Școala Națională de Studii Politice și Administrative”), care ne-au prezentat imaginea facultății și ne-au adus la cunoștință o mulțime de informații cu privire la oferta lor educaţională.

Astfel, am aflat specializările acestei instituții: Administrație Publică, Comunicare și Relații Publice, Management, Științe Politice, respectiv Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, dar și faptul că aici au fost puse bazele sistemului de testare ECDL în România. Sediul acestei facultăți este dintre cele mai moderne la momentul actual. De asemenea, acum știm că Facultatea a fost deschisă în anul 1995, astfel că este plină de profesori și membrii ai staff-ului tineri, ceea ce facilitează o bună comunicare cu studenții. Facultatea te trimite cu burse ERASMUS în străinătate, pentru a studia și aprofunda materia, dar și pentru a te distra și a cunoaște diferite culturi.

Cred că în viața tuturor elevilor este foarte importantă atât intrarea la facultate, cât și alegerea celei mai potrivite specializări, care să îi ajute în viitor. Astăzi ne-a fost confirmat acest lucru și de către stundenții care ne-au vizitat. Sper ca, pe viitor, să mai existe astfel de activități, care să îi ajute pe elevi și să le deschidă noi viziuni.”
Bostacă Cristina

“De asemenea, și activitățile sportive au fost prezente astăzi în liceul nostru. Meciul de fotbal profesori-elevi este unul dintre evenimentele în care profesorii devin egalii elevilor, iar aici contează doar aptitudinile sportive. Bineînțeles că pe teren predomină respectul şi fair-play-ul.

Altă activitatea a fost meciul de volley dintre clasa a X-a C și clasa a X-a E. Meciul a fost încins până la capăt, iar galeria băieților a fost asigurată de către colegele lor de clasă.


Prima zi este un adevărat succes, iar mâine vă așteptăm începând cu orele 13:00 la o avanpremieră a spectacolului de Ziua Liceului, 16 noiembrie fiind ziua în care Colegiul Național “Matei Basarab” împlinește uimitoarea vârstă de 157 de ani.”
Iordache Robert