Cheia succesului este comunicarea. De comunicat toată lumea comunică, încă de când învaţă primele cuvinte. Însă câţi îşi pot exprima părerile cu adevărat? De fapt, câţi pot să-şi exprime orice părere, oricând şi oriunde, susţinând-o şi convingând? Câţi sunt timizi? Cum trecem peste aceste obstacole? O soluție ar fi cursurile de Public speaking, alternativa cuvântului românesc „DEZBATERE”.

8 motive pentru care DEZBATEREA este soluţia?

  1. Dezinhibare

Eu să vorbesc în faţa unei mulţimi? Simt că mă prăbuşesc şi cuvintele se sfârşesc la jumătate. De multe ori renunţăm de la a mai spune ceva doar pentru că ne e teamă de cum am arăta spunând-o, cum ne-ar privi ceilalţi.

  1. Evitarea eşecurilor

Ne întoarcem la punctul unu. Dacă nu putem fi dezinhibaţi, atunci avem mari şanse să ni se întâmple cu adevărat să ne blocăm. Cred că ar fi bizar să stăm şi să privim o sală plină cu oameni, iar noi efectiv să nu putem duce mai departe prezentarea unui proiect, spre exemplu. Şi să nu uităm că urmează un job şi, inevitabil, eşecul iese din discuţie.

  1. Spune-le ce ai de zis!

Dacă un prieten e de o părere şi tu consideri că e total eronată, de ce nu îi explici? Dacă ţi se pare că cineva face o nedreptate, de ce nu ieşi în faţă şi să pui punct? Ai analizat situaţia, ai argumente, mai urmează doar să spargi cochilia.

  1. Bună socializare

Astfel de cursuri sunt un bun prilej de a-ţi face noi prieteni şi de a descoperi oameni cu aceleaşi ocupaţii ca şi tine.

  1. A forma o opinie

Propria opinie va fi întotdeauna mai bună decât a altcuiva, pentru că reprezintă ceea ce eşti. Este important să-ţi dezvolţi gândirea critică şi creativă.

  1. Timp nepierdut

Timpul este duşmanul absolut al omului, timpul zboară şi nu se mai întoarce. E timpul să pui piciorul în prag pentru a începe ceva nou. E timpul să încerci ceva nou. Şi de ce nu ar fi tocmai un curs pentru şi despre tine? E un timp pe care nu-l vei pierde, ci dimpotrivă îl vei câştiga.

  1. Empatie

Rezonezi cu cei din jur, eşti mai receptiv la ceilalţi. Niciodată nu trebuie să existe doar „Eu”, ci un „Noi”. Noi, ca indivizi, suntem diferiţi şi fiecare opinie este importantă. Se poate contraargumenta într-un mod corect.

  1. Reuşită

Reuşită acum, reuşită pe viitor! Tot mai mulţi angajatori caută astfel de cursuri în CV-uri.

Pasul următor? Oricare ar fi direcţia, va fi un pas ales corect. Puteţi încerca, dacă aceste motive v-au dat de gândit, nişte cursuri gratuite care sunt la noi în liceu.

Înscrie-te acum!