Ce v-a influențat să alegeți cariera de profesor? 

Meseria de profesor am ales-o oarecum întâmplător, asta pentru că orientarea în carieră pe vremea mea nu era atât de prezentă ca în momentul de față, dar un rol important în alegerea carierei au avut-o profesorii mei de istorie pe care i-am admirat nespus. În ultimul an de liceu, eu fiind elev la matematică-informatică, m-am orientat către partea de uman deoarece era zona mea de confort și așa am ajuns să vin spre partea de istorie. După ce am terminat Facultatea de Istorie, am văzut că toți se îndreaptă către învățământ, care de la început mi s-a părut a fi un domeniu fascinant, și n-am mai plecat din el. 

De ce Basarab și nu alt liceu? 

Basarab m-a atras ca stare de spirit, nu neapărat ca liceu pentru că eram student la Istorie și făceam practică și printre liceele care se înscriseseră pentru practica pedagogică era și Matei Basarab. Chiar și acum de 22 de ani când eu făceam practica, liceul se afla într-un proces de renovare, iar orele nu se țineau aici. Venind la diverse activități, în 2009-2010 am avut ocazia să lucrez ca profesor aici, fiind aici pentru o fracție de ore, iar din 2015 am devenit director adjunct alături de colega mea și mi-am și transferat catedra în 2017, devenind titular al liceului. 

De unde inițiativa de a lansa proiectul „Marșurile Memoriei”? 

„Marșurile Memoriei” reprezintă un proiect interesant pe care noi l-am făcut în ultimii 3 ani de zile, iar el a început de la ideea de a vizita locuri în care s-au produs niște evenimente importante în istorie – și aici vorbim de evenimente nefaste, de aceea spunem „memoria“ acelui loc, a acelor oameni care au trecut prin chinuri groaznice și prin tot ce înseamnă nenorocirile secolului 20. 

De ce ați ales să faceți proiecte care implică vizitarea unor locuri de peste graniță și nu a celor de la noi din țară, care probabil ar fi fost mai comode din punctul de vedere al birocrației și riscurilor asumate? 

În cariera mea de peste 22 de ani, am organizat peste 150 de excursii, tabere, proiecte, dar mărturisesc că este un risc cel pe care ni-l asumăm ca profesori în momentul în care plecăm cu minori, cu oameni tineri, plini de energie. Am simțit însă că în Basarab acest risc este cât se poate de mic pentru că am încredere în tinerii de la noi din liceu și știu că sunt foarte educați, iar ei sunt partenerii noștri în toată ecuația asta. 

Aveți un mesaj pentru elevii liceului nostru în această săptămână a mateiștilor? 

Mesajul meu aș vrea să meargă către sufletul vostru și sună cam așa: putem construi și duce mai departe ceea ce în acest liceu s-a construit de mai bine de 160 de ani și nu uitați că în toată povestea asta rolul vostru este foarte important. Îmi doresc să rămâneți cei mai buni elevi, în sensul în care să rămâneți elevii care învață să fie echilibrați, să fie modele care să nu derapeze ușor la vârsta asta, dar voi aveți echilibrul ăsta, iar mesajul meu este să rămâneți cum știm că sunteți și întotdeauna implicați în tot ceea ce faceți cu entuziasm.