Sunt convinsă că fiecare dintre voi v-ați pus măcar o dată în pielea unei mici vedete și v-ați întrebat „Cum ar fi dacă eu…?” 

Balul bobocilor… unul dintre cele mai așteptate momente din tot anul școlar. O seară, aș putea spune magică, în care fiecare fată și fiecare băiat se pot considera o celebritate. Sunt sigură că un licean de clasa a IX-a, care are o imagine bună despre sine, dar se teme cumplit de batjocura celorlalți, se frământă zile întregi înainte de eveniment și își pune întrebarea „Oare să merg la preselecții?”,  iar răspunsul pe care îl primește fie de la prieteni, fie de la familie este un categoric „DA!”. Totuși acesta se decide să nu își facă apariția. Aceste zile sunt pentru el momente când își descoperă toate defectele posibile și când înțelege cât este de tare, moral vorbind, pentru că reușește, sau nu, să se împace cu sine și cu imperfecțiunea sa… Sinceră să fiu, și eu fac parte din acea majoritate ☺, care poate din teamă sau comoditate, preferă doar să admire frumoasele momente artistice la care se muncește săptămâni bune. În fine, acum să trecem și la lucrurile care cred eu că vă interesează cu adevărat și anume la ce trebuie să te aștepți în momentul în care decizi să te înscrii la Miss&Mister.

În primul rând, trebuie să ai răbdare, muuuultă răbdare aș zice! Cred că este cel mai important lucru și cu toții știm că tinerii din ziua de azi duc lipsă de această calitate. Repetițiile și lipsa de la ore pot deveni copleșitoare, dar important e ca în momentul în care crezi că nu mai poți face față să îți reamintești de ce te-ai înscris, ceea ce ar trebui să te ducă cu gândul la un alt aspect și anume „Fă asta pentru tine!”. Nu te duce la preselecții doar pentru a-i face pe mami și tati mândri sau pentru a te da mare în fața celorlalți. Dacă nu simți că este pentru tine, nu are rost să te implici. Nu doar pentru că iei locul unei persoane care chiar și-ar dori asta, dar și pentru că nu te vei distra și vei simți că faci totul din obligație.

În al doilea rând (nu, acesta nu este un eseu argumentativ ☺), munca în echipă este esențială. Degeaba ești motivat să câștigi, dacă nu colaborezi cu perechea ta. Chiar dacă este cel mai „netalentat” partener, nu trebuie să te demoralizezi, pentru că oamenii te pot surprinde, când nici nu te aștepți, în cele mai plăcute moduri. Aşa că, cea mai bună idee ar fi să comunicați foarte mult, pentru a corecta greșelile și a face ca momentul vostru să fie unul de nota 10. 

Acum, că am discutat despre calitățile de care trebuie să dați dovada, care din punctul meu de vedere sunt esențiale, ar trebui să vă menționez și avantajele pe care le veți avea în urma participării la o așa competiție, nu?! Cele mai interesante lucruri sunt reprezentate de faptul că puteți avea șansa să comunicați puțin cu artiștii care vor cânta în acea seară, veți fi în centrul atenției din toate punctele de vedere și veți avea parte de cea mai frumoasă experiență din primul an de liceu. Adică, pe bune, câți dintre noi au șansa asta?! Alt aspect, care cred că interesează pe mulți dintre cei care participă, este referitor la popularitate. Deși poate nu vei lua niciun loc, îți garantez că liceul își va aminti de tine și te va felicita pentru curajul de care ai dat dovadă în această competiție. Așadar: KEEP YOUR HEAD UP!!! 

Acestea au fost cele mai „fierbinți” puncte legate de acest subiect. Eu vă încurajez pe toți, în egală măsură, să aveți îndrăzneala de a participa, pentru că fiecare persoană este frumoasă și specială în felul ei. Acestea fiind spuse, BAFTĂ TUTUROR!