Se apropie din nou acea perioadă din an, în care dragostea plutește prin aer, în care Cupidon își găsește următoarele victime, iar lumea pare acoperită în râsete, săruturi, flori și ciocolată. Ei bine, dacă nu ești îndrăgostit, sau persoana pe care o placi nu împărtășește aceleași sentimente ca tine, ziua de 14 Februarie nu poate fi decât o zi enervantă, în care te gândești cum ar fi fost dacă erai tu cea care primea trandafiri, sau cel care îi dăruia. Deși parcă a devenit un clișeu, ne mințim dacă spunem că nu am vrea să ne aflăm în situațiile de mai sus. Ei se bucură, de ce adolescenții care nu au relație să nu se bucure? Iată câteva lucruri pe care să le faci să îți distragi atenția în această perioadă dedicată cuplurilor:

Mergi undeva cu prietenii

Deși cel mai probabil localurile vor fi pline de îndrăgostiți, nu lăsa asta să te oprească din a te distra. Găsește câțiva prieteni de-ai tăi fără pereche și mergeți la o terasă, la o cafenea, să vă împărtășiți secretele și poveștile amuzante, sau, dacă vrei mai mult, mergeți la un escape room, la o sala de jocuri, sau undeva unde singura voastră ocupație să fie exprimarea spiritului competitiv. Niște jocuri de societate sau unele de cărți pot ajuta, de asemenea. 

Vizionează un film

Dacă încă nu ai citit articolul nostru, 13 filme care îți vor schimba modul de gândire în 2020, ăsta ar fi momentul potrivit. După liceu, du-te acasă, dă drumul la televizor și vizionează un film sau ocupă-ți timpul cu câteva episoade din serialul tău preferat.

Fă un gest frumos 

După cum bine știți, sau dacă nu, vă spun eu acum, la noi în liceu, de Dragobete, poți lăsa un bilețel anonim oricărei persoane din școală. Deși depășim subiectul cu Valentine’s Day, ăsta e un lucru practicat de mulți colegi, ci anume scrierea unui bilețel anonim persoanelor importante din viața lor. Nu e nevoie să îi scrii persoanei pe care o placi, scrie-i cuiva care te-a ajutat, unui prieten. Te vei simți mult mai bine, și, te asigur, celălalt va avea o zi mult mai plăcută. 

Ascultă muzică

Multe persoane nu suportă să audă dulcegării pe holurile liceului sau chiar să vadă cupluri sărutându-se. Dacă ești una dintre acele persoane, pune-ți căștile în urechi, pornește muzica și mergi mai departe, ignorând cele întâmplate în jurul tău. 

Stai departe de rețelele de socializare 

Dacă nu vrei să te întristezi, recomand să nu îți verifici prea mult contul de Instagram în această zi, doar dacă nu vrei să fii bombardat cu postări semnate cu “al meu”, “a mea” sau “cuplul perfect”. Un motiv bun pentru care să lași telefonul deoparte măcar pentu 24 de ore și să te detașezi puțin de lumea virtuală. 

Deși acest articol pare a fi o postare “anti-Valentine’s”, este doar un mic ajutor pentru cei singuri, care nu se pot bucura în întregime de frumusețea acestei zile. Dacă ați găsit persoana potrivită, profitați la maxim de această perioadă, dedicată iubirii, și de unicitatea acestui sentiment profund, pe care nu toți au norocul sa îl cunoască.