Youtube-ul este un site web folosit de cele mai multe ori pentru divertisment. Conținutul acestuia, format din videoclipuri, cuprinde muzică, clipuri amuzante, clipuri care oferă informații, tutoriale, sfaturi și altele. Astfel, Youtube-ul poate fi folosit ca o unealtă de învățare sau poate fi chiar o sursă de inspirație.

Pe Youtube poți învăța despre psihologie, autoapărare, fitness, nutriție, dating, limbajul trupului, cultură generală, modă, știință, tehnologie, dezvoltare personală și poți găsi tot felul de sfaturi. Noi îți oferim o listă de canale de Youtube, potrivite pentru aceste lucruri. Canalele ce urmează a fi menționate sunt clasificate pe diverse domenii, pentru interesul fiecăruia.

Dezvoltare personală, psihologie

  • Improvement Pill  este un canal de dezvoltare personală ce își propune să te inspire, motiveze sau învețe cum îți poți îmbunătăți viața. Dacă vrei să afli mai multe despre abilități sociale (social skills), mentalitatea unei persoane de succes, productivitate, fericire, meditație, atunci aruncă o privire!
  •  Practical Psychology conţine videoclipuri informative, inspiraționale, motivaționale, cu un accent pe partea psihologică a lucrurilor, în care ți se oferă sfaturi despre succes, abilități sociale, fericire, productivitate, mentalitate etc.
  • The Charisma Matrix – îmbunătățește-ți abilitățile sociale și carisma, ascultând analiza unui „social coach” asupra diferitelor situații în care ne aflăm zi de zi. El te poate ajuta să porți conversații de mai bună calitate, să înțelegi mai bine elementele subtile ce țin de subcomunicare și limbajul corpului, precum și să folosești tonalități vocale potrivite. Astfel, vei fi văzut cu mai mult respect de către ceilalți.
  • Charisma on Command – acest canal reprezintă o sursă abundentă de conținut, cu ajutorul căruia să-ți îmbunătățești carisma și încrederea, fiind analizate numeroase interacțiuni din realitate sau din filme. Unele videoclipuri sunt animate, iar în altele îți vorbește unul dintre deținătorii canalului.

Fitness și/sau nutriție

  • PictureFit – acest canal oferă răspunsuri la diferite întrebări legate de fitness și sănătate cu ajutorul animațiilor. Informațiile și sfaturile oferite sunt bazate pe studii în domeniu.
  • Radu Antoniu – prezintă niște perspective filozofice interesante despre fitness și disciplină şi te ajută să îți formezi disciplina necesară pentru a fi productiv și a-ți îndeplini obiectivele. Conținutul canalului se concentrează pe obținerea unui corp estetic precum al statuilor grecești. Pentru asta, e nevoie să te aproprii de anumite proporții. De exemplu, cea mai importantă proporție din fizicul masculin este cea dintre umeri și talie. Te poți apropria de aceste proporții prin mărirea masei musculare şi un procent relativ scăzut de grăsime corporală. Astfel, fizicul tău va avea acea formă de „V”, ce indică forță și sănătate. Perspectiva lui Radu pune accent pe importanța ridicării treptate a unor greutăți tot mai mari și a îmbunătățirii forței relative (greutățile pe care le poți ridica, în comparație cu masa ta corporală), concentrându-te pe exercițiile de bază, compuse, cu greutăți libere. De asemenea, te ghidează cum să slăbești. El oferă o groază de detalii tehnice și prezintă deseori studii care îi confirmă afirmațille. Editarea videoclipurilor este excelentă, reușind să te captiveze, combinând vlogging-ul cu narațiunea și arătându-ne o parte din viața sa.
  • Angel Fitness – Angel este un youtuber român care oferă sfaturi și informații de calitate legate de fitness, nutriție și exerciții, prezentând, de asemenea, știri din acest domeniu. Conținutul este unul variat, Angel abordând diferite întrebări, subiecte sau probleme cu care se confruntă cei care practică acest sport. Este un canal util celor care sunt la început, fiind discutate principii de bază ale fitness-ului, în termeni ușor de înțeles.
  • Buff Dudes – Acești doi frați oferă sfaturi valoroase în materie de fitness și nutriție, precum și tutoriale ale exercițiilor. În special dacă ai nevoie de idei noi de exerciții, îți recomand acest canal
  • Alex Stoian este un tip care și-a schimbat radical obiceiurile nesănătoase și și-a găsit pasiunea în fitness. Carismatic, nu doar că îți oferă informații de calitate, dar încearcă și să te motiveze, vorbind, de asemenea, despre anumite probleme de viață cu care se confruntă oamenii. Atmosfera din videoclipurile sale este una plăcută, iar canalul este potrivit celor care sunt la început.

Știință, curiozități, cultură generală

  • Reigarw Comparisons – comparații interesante ale mărimii, vitezei, prețului, dezastrelor, probabilităților etc., dintr-o anumită categorie. Clădiri, nave, explozii, arme, animale, țări, sunt o parte din lucrurile supuse acestor comparații.
  • Atenție, Cad Mere!, Zaiafet, TOP OPT și CuriosityLand – patru canale românești cu un conținut interesant și variat de curiozități.
  • Vsauce – Michael prezintă și discută diverse subiecte științifice, matematice, filozofice, precum și gaming, tehnologie, cultură populară și alte subiecte de interes general. Conținutul este de-a dreptul fascinant, acesta sărind de la o informație la alta, înainte de a răspunde întrebărilor inițiale, pentru a te ajuta mai bine să înţelegi anumite concepte. De fapt, există și canalele Vsauce2 care prezintă paradoxuri matematice, informații neobișnuite, gadget-uri și comportamente umane și Vsauce3 (lumi fictive și jocuri video).
  • The Infographics Show și Life Noggin – pentru cei cărora le place să-și pună întrebări existențiale, despre univers, corpul uman, sănătate sau despre lumea înconjurătoare, aici veți găsi videoclipuri educaționale animate pe o varietate de subiecte.

Gătit

  • JamilaCuisine și Tasty – pentru acea perioadă a vieții care repezintă tranziția dintre adolescent și tânăr adult, canalele de gătit trebuie să fie foarte utile.

About The Author

[Redactor din Decembrie 2016] Pasionat de fitness, aloca aproape în fiecare zi puțin timp pentru a citi ceva legat de fitness, pentru informație şi motivare. Aşa făcea față stresului.

Related Posts