Cel puțin o dată în viață ne-a fost adresată întrebarea “Ce vrei să te faci când vei fi mare?” , o întrebare complexă pentru unii, și deloc ambiguă pentru alții. Ei bine, dacă ești unul dintre tinerii care vor să schimbe lumea prin ideile și proiectele lor, vor să învețe cum să construiască un business de la zero, și să-i inspire și pe ceilalți să tindă către ceva mai bun, SparkWeek este locul potrivit pentru tine.

Festivalul se desfășoară pe o perioadă de șase zile, atât la sediul facultății EA-Entrepreneurship Academy, din București, cât și la business-uri locale unde vei putea interacționa direct cu antreprenorii, dar și  în aer liber, pentru diverse activități. Perioadă în care ai ocazia să înveți mai multe despre tine, să-ți creezi prietenii cu persoane la care te aștepți cel mai puțin, și să înveți de la profesioniști din domeniul ce înseamnă business-ul. Programul este unul foarte divers, zilele fiind segementate în următoarele teme : Knowing, Exploring, Building, Testing, Doing și Celebrating. În cadrul acestora , am avut parte de workshop-uri de autocunoaștere, de vânzări, cât și de generator de idei, din urma cărora am învățat de la profesori și experți în domeniu cum să înființăm un business, ce pași trebuie să urmăm pentru a avea succes, și câtă muncă presupune acest concept. Însă, SparkWeek este mult mai mult decât un eveniment cu sesiuni de conferințe, presupune și muncă practică, aplicare lucrurilor învățate. În urma formării unei echipe, am avut de îndeplinit numeroase provocări și cerințe, pregătindu-ne de ultimele zile, fiind și cele mai dificile, în care a trebuit să înființăm un business în câteva ore, iar următoare zi să ieșim in stradă cu produsul realizat pentru a practica procedura de vânzare față-în-față cu clientul și de a face un profit, urmând să fie donat unei organizații non-profit. De asemena, am avut parte de  discursuri inspiraționale, cât și de vizite cu antreneprenori cunoscuți dintr-o varietate de domenii, de la domeniul de catering, până la cel de divertisment, una dintre întâlniri fiind cu directorul general al festivalului UNTOLD, Bogdan Bută; prin intermediul cărora am avut oportunitatea de a le cunoaște poveștile din spatele succesului, resursele de care au avut nevoie pentru a-și vedea visul cu ochii, cât și despre persoanele pe care ar trebui să le avem alături pe parcurs.

Pentru mine SparkWeek a reprezentat primul pas de a ieși din zona de confort, de a-mi înfrunta frica de necunoscut, a dori mai multe de la propria persoană, să ajung cea mai bună versiune a mea, și de a accepta diversitatea în toate formele de manifestare. Mi-a oferit șansa de a învăța ce înseamnă cu adevărat cuvântul “ împreună” într-o echipă, de a cunoaște persoane noi, la fel de dornice de schimbare ca și mine, urmând ca pe parcursul a câtorva zile să-mi devină foarte apropiate, de a mă distra într-un mod productiv, atâta timp cât îmi place ceea ce fac, dar și că trezitul la 7 dimineața nu este la fel de rău precum pare în vacanță. Pot spune că a fost o experiență care mi-a schimbat radical percepțiile pe care le aveam asupra vieții, și care m-a ajutat să descopăr ce vreau să fac pe viitor, oferindu-mi încredere că orice vis este realizabil atâta timp cât tu crezi în tine și muncești pentru asta.

Așadar, dacă dorești să experimentezi ce presupune antreprenoriatul, să-ți lărgești orizontul de cunoștințe în domeniu, sau chiar să afli dacă este ceva ce ai putea practica pe viitor, SparkWeek este primul pas pentru tine.