Ți-a zâmbit vreodată cineva și ai simțit cum deodată ți s-a luminat fața și parcă toate grijile tale au zburat undeva departe?

Te provoc timp de o săptămână să faci acest exercițiu: când intri într-o conversație, zâmbește-i persoanei din fața ta, când ai contact vizual cu o persoană, fie ea cunoscută sau complet străină, zâmbește-i, când cineva te enervează, controlează-ți emoțiile și zâmbește-i, ca și cum totul ar fi în regulă!

Poate te gândești că ar trebui să fim cât mai sinceri posibil și, dacă nu simțim nevoia să-i zâmbim cuiva, nu are rost să mimăm acest gest. Ei bine, dacă nu o faci pentru persoana căreia intenționezi să-i zâmbești, fă-o pentru tine!

În momentul în care oferi un zâmbet, te umpli de energie pozitivă, ori pentru că poți citi bucuria  din ochii persoanei din fața ta, ori pentru că, atunci când zâmbești, îți asumi această stare.

Nu putem controla evenimentele din viaţa noastră, dar putem controla modul în care reacţionăm în faţa lor. Dacă le zâmbim persoanelor cu care avem contact vizual, ne asumăm o atitudine pozitivă, ne asumăm faptul că suntem veseli și energici și, inconștient, devenim așa! Dacă ne încruntăm sau oftăm excesiv, nu facem decât să ne încărcăm de energie negativă și, mai mult decât atât, să le influențăm și starea celor din jur.

Așadar, tu cum vrei să-i influențezi pe cei din jur, dar, mai ales, cum vrei să te influențezi pe tine însuți? Vrei să-ți radieze fața de fericire și să vezi acest efect și asupra persoanelor din jurul tău sau vrei să te complaci într-o stare de tristețe și să o transmiți mai departe?

Nu-i așa, că într-o cameră plină cu oameni, ochii tăi vor căuta acea persoană care zâmbește? Văd zi de zi prea multe persoane posomorâte și parcă lipsite de viață în jurul meu, ca să nu mă întreb… de ce să nu fiu eu persoana care luminează camera? Sunt sigură că ochii mei se vor întâlni cu cei ai unei persoane care gândește exact același lucru, ori cu ai unei persoane pe care să o ajut, printr-un simplu zâmbet, să gândească așa!

Dacă nu crezi în puterea zâmbetului, te invit să accepți provocarea mea! Termenul de o săptămână este unul relativ, dar ține minte că, pentru a dobândi un lucru, trebuie să-l repeți, până devine parte din tine!

Deși virtual, să știi că îți zâmbesc și sper că am parte de același răspuns!😊

About The Author

mm
Fost Redactor-Șef

[Activitate Oct 2015-Oct 2018] Încrezătoare în schimbarea lumii și ambițioasă, urmărește să analizeze oamenii din interior, iar apoi să le expună secretele prin scris.

Related Posts