Fiecare dintre voi știe exact ce vrea să facă cu viața lui? 

Aveți în cap țelul fix la care vreți să ajungeți în decursul vieții voastre?

Știți cu precizie drumul pe care îl aveți de parcurs ca să ajungeți acolo? 

Probabil că cei mai mulți dintre voi au răspunsuri negative pentru toate întrebările puse mai sus, dar să știți că acele răspunsuri vă definesc viitorul; vă definesc drumul prin viață. Vreți să duceți o viață plină de cotituri și ocolișuri sau vreți un drum sigur, la finalul căruia vă va aștepta fericirea, alături de succes? 

“De ce?” e o întrebare atât de simplă, dar care vă poate influența modul în care trăiți. Cât de simplu e să realizați un proiect când știți ce aveți de făcut, pașii pe care îi aveți de urmat? Cât de ușoară e o temă când știți că poate găsiți răspunsurile pe internet, chiar sub nasul vostru? La fel se întâmplă și cu viața. Credeți că oamenii de succes au fost niște oameni obișnuiți, ca oricare dintre noi? Nu, ei au fost mai mult decât suntem noi. Ei sunt oamenii care de la bun început și-au ales scopul, pentru care au căutat cea mai bună cale, în urma căreia îl pot atinge. Și voi puteți ajunge astfel de persoane, însă numai dacă vă veți alege un țel. Când aveți un scop, vă este mult mai ușor să găsiți calea potrivită, care vă va ghida spre îndeplinirea sa.  

Cum veți știi dacă ce ați ales e ceea ce chiar vă doriți să faceți o viață întreagă? Altă întrebare simplă. În momentul în care aveți mai multe răspunsuri mulțumitoare, “De-aia.” sau”Că așa vreau eu” nu se pot numi astfel, veți vedea dacă alegerea voastră este sau nu într-adevăr bună pentru voi. Uneori vă puteți gândi “Nu știu”, dar asta nu se poate numi un răspuns la o astfel de întrebare; la o întrebare despre propria persoană. “Nu știu” este ceva ce puteți spune referitor la părinți, prieteni, persoane pe care nu le cunoașteți, deoarece nu știți ce ar putea fi în mintea lor. Însă, în cazul propriei persoane, cu siguranță aveți răspunsul; fie nu îl realizați, fie nu îl recunoașteți. 

Aceste lucruri nu sunt folositoare pe plan exterior, cât vă sunt vouă înșivă. Atunci când veți ști răspunsul la întrebarea “De ce?”, vă va fi mult mai ușor să găsiți ambiția necesară realizării lucrurilor propuse inițial.

Încă un sfat: Nu aveți frica să visați măreț! Dacă acel lucru este cel care vă face fericiți, veți găsi și calea să-l realizați.