Dezvoltarea personală este o problemă cu care majoritatea adolescenților de vârsta noastră se confruntă. Există multe cărți care acoperă acest subiect, dar vizionarea unui film durează, desigur, mult mai puțin. Am încropit mai jos o listă de 13 filme  care îți vor schimba, cu siguranță, modul de gândire și poate chiar și viața. Dacă te simți blocat, încearcă măcar vizionarea a cel puțin unul dintre filmele de mai jos.

  • Eternal sunshine of the spotless mind (Strălucirea eternă a minții neprihănite, 2004)

Joel află că iubita lui, Clementine, și-a șters toate amintirile cu el și încearcă să facă și el același lucru. În timpul procesului, iubirea lui pentru Clementine crește. Aceasta este o capodoperă cinematografică care merită vizionată cel puțin o dată de toată lumea.

!Este pe Netflix!

  • Creed II (2018)

Adonis Creed, fiul unui cunoscut adversar de-al lui Rocky, o legendă a boxului, este antrenat de Rocky însuși, însă, spre deosebire de prima parte, viața lui Adonis începe să se complice când trebuie să menţină echilibrul între viața personală, sănătate și familie. Trebuie să hotărască ce este cu adevărat important pentru el, să găsească forța și motivația de care are nevoie pentru a reuși să ia deciziile importante. Este un film incredibil, care te va motiva, indiferent care ar fi scopul tău.  „If you want to change things in a big way, you have to make some big changes”.

  • Eighth Grade (Clasa a opta, 2018)

Chiar dacă celelalte filme vorbesc despre subiecte mai serioase și foarte importante, Eighth Grade este probabil filmul cu care vom rezona cel mai mult. Este o reprezentare exactă a tuturor problemelor cu care ne confruntăm în clasa a opta și la liceu: încrederea în sine, găsirea unui grup de prieteni, notele etc. Este o comedie combinată cu momente emoționante, un film care vă va inspira.

  • It’s kind of a funny story (O poveste haioasă, 2015)

La nivel global, 350 de milioane de oameni de toate vârstele se luptă anual cu depresia („boala secolului XXI”). Craig Gilner este un puști de 15 ani, deștept, precoce și… deprimat. Odată ce intră la un liceu de prestigiu, realizează că nu poate ține pasul și firea lui perfecționistă îl chinuie. Decide să se interneze la un spital de psihiatrie, dar aripa de tineri este închisă temporar, asa că, ajunge la aripa adulților, unde colegul său de cameră, Bobby îi devine mentor și învață extrem de multe despre viața sa și cum poate trece peste momentele dificile.

!Este pe Netflix!

  • Me, Earl and the dying girl (Eu, Earl și sfârșitul ei, 2015)

„Me, Earl and the dying girl” ne prezintă un elev de liceu, Greg, a cărui mamă îl obligă să petreacă timp cu Rachel, o fată cu care nu a mai vorbit de la grădiniță), care tocmai a fost diagnosticată cu cancer. Filmul îți va da speranță și te va emoționa, va fi un adevărat rollercoaster de emoții, dar la final, reacția ta depinde în totalitate de tine. Ne ajută să învățăm cum să privim pierderea unei persoane iubite într-un mod bun.

  • If I Stay (Dacă aș rămâne, 2014)

În  urma unui accident de mașină, în care toată  familia ei moare, Mia are alegerea decisivă de a muri sau a rămâne în viață.

  • The Pursuit Of Happyness (În căutarea fericirii, 2006)

„Nu da voie nimănui să-ți spună că nu poți să faci ceva… Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi… Dacă vrei ceva, încearcă să-l obții. Punct.” Chris Gardner rămâne singurul părinte al lui Christopher, fiul lui de 5 ani, după ce soția lui cedează nervos și hotărăște să plece. Este o poveste foarte emoționantă, unde factorii importanți sunt încrederea și iubirea pe care cei dragi o au în tine.

!Este pe Netflix!

  • The Perks of Being a Wallflower (Jurnalul unui adolescent timid, 2014)

Din nou un film cu care vom rezona mult! „Jurnalul unui adolescent timid” ne prezintă viața lui Charlie, un tânăr emotiv și timid, care încearcă să treacă peste sinuciderea prietenului său cel mai bun și să se concentreze pe viitorul său.

!Este pe Netflix!

  • Parasite (Parazit, 2019)

Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019 te va face să îți pui întrebări despre întreaga ta existență. Întâlnirea dintre familia Kim (imaginea sărăciei și a vieții tumultoase) și familia Park (imaginea bogăției și a vieții liniștite) este una cutremurătoare, care îți va rămâne în minte mult timp după vizionarea filmului.

  • About Time (Era și timpul, 2013)

La vârsta de 21 de ani, Tim descoperă că poate călători în timp. Nu poate schimba istoria, dar poate schimba ce se întâmplă și ce s-a întâmplat în viața lui: decide să-și facă o iubită și își folosește abilitatea să o întâlnească de mai multe ori „pentru prima oară” pentru a o cuceri. Continuă astfel pe toată durata relației lor, până la un moment dat, când va realiza că abilitatea îl împiedică să se bucure de viață.

  • The Fault In Our Stars (Sub Aceeași Stea, 2014)

Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace, în vârsta de 16 ani, are impresia că de când se știe a fost în „faza terminală”.  Însă atunci când Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport la care merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra-cronometru în care învață ce înseamnă să iubești.

  • The Intouchables (Invincibilii, 2011)

Este un film făcut după o poveste adevărată despre o prietenie stranie dintre un milionar cu dizabilități și îngrijitorul lui, un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare.

  • Yes Man (Un cuvânt poate schimba totul, 2008)

Un bărbat își pune provocarea să răspundă la orice întrebare cu „da” pentru un an întreg. Ce poate merge prost?

!Este pe Netflix!

Sperăm ca recomandările noastre să vă facă mai plăcut timpul petrecut în casă.

Noi stăm în casă!

credite: https://www.google.com/imghp?hl=en