Eu mă număr printre oamenii, dacă or mai există amețiți ca mine, care ar vrea să se deschidă școlile ca să stea și ei fără griji în privința bacului. Nu vă gândiți că de vină este școala online în sinea sa, chiar nu ,mulți funcționează foarte bine cu dânsa, dar lenea mea cronică nu. O să vă explic folosindu-mă de rutina mea zilnică din timpul zilelor cu ore online.

   De obicei mă trezeam ori ca un porc pe la ora 10, ori ca un om normal la 7:30, dar apoi inevitabil mă culcam la loc ca un porc. Cam așa se duceau primele ore, acelea neimportante pentru un elev de uman , româna, istoria… De la 10 la 12 mai făceam o temă pentru admiterea la drept sau mă uitam la vreun serial, foarte bune Lupin, Qeens Gambit, chiar și Cobra Kai e amuzant, mai ales dacă oricum n-ai chef să fii atent la ore. După vreo 2 cafele eram bun și de meditații pe la ora 14, dacă iarăși veneau nenorocitele de zile de luni și joi. După-amiaza ieșeam afară și mă plângeam cu prietenii că pierdem toți vremea și nu o să luăm bacul și ne puneam să căutăm ceva oferte de muncă pentru: șoferi pe tir, echipa de zilieri, ba chiar a ajuns discutată și ideea de a merge intensiv la sală și să ne apucăm de videochat pentru babe sau homosexuali. Când mă întorceam înapoi acasă, mă puneam iarăși seara cu vreo carte în mână( nu vă faceți speranțe că nu-i vorba de vreuna din cele de bac), recomand pe această cale Hoțul de cărți, Portretul lui Dorian Gray sau Crima și pedeapsa, sau la vreun film, iarăși romandând Parfum de femeie, Darul lui Jonas, Donnie Brasco sau Shutter Island.

   Cam așa a arătat un semestru întreg pentru mine. Dar acum mi-am promis că din semestrul doi o să mă apuc cum trebuie de învățat. Dar sesizez diferența dintre mediul liceului unde urmăream cu placere lecțiile, băgând câte ceva la cap, unde socializarea existentă mă făcea să mă simt bine chiar și în timpul celor 50 de minute de curs, și cel al propriei camere, unde inevitabil ajung să fac orice altceva în afară de a asculta ce Dumnezeu se mai vorbește pe Meet. Dacă pericolul cu corona va persista, voi găsi cumva o modalitate să stau atent la ore, probabil pe recompense ca la câine, după fiecare lecție să mănânc câte un kg de ciocolată, altă idee nu am. Mă mai gândisem totuși la varianta cu o bere pentru fiecare oră de success, dar nu pare o idee prea eficientă. Dar, oricare va fi modalitatea, trebuie să o găsesc, căci mi-am promis că măcar din semestrul doi să iau toate examnele de anul acesta în serios și asta voi face, indiferent că va fi la în varianta mai facilă, la liceu, sau cea de acasă.

   Ca încheiere o să menționez că am scris acest articol pentru ca orice dobitoc ca mine să știe că nu este singurul în acestă situație și că oricât am prefer mersul fizic la liceu ,dacă acest lucru nu se va putea, ține doar de noi să punem mâna pe nenorocita de carte și să ne preocupăm de propriul viitor, căci nimeni nu o va face în locul nostru.

About The Author

mm
Fost Coordonator Reporteri

Dragos, clasa a 12-a în CNMB, vrea să dea la Drept și învata pentru admitere. În timpu liber, are ca hobby-uri cititul, vizionatul de sitcomuri și plimbatul - Membru din Octombrie 2017

Related Posts