Pe 28 ianuarie a avut loc cea de-a 60-a gală a Premiilor Grammy, în New York.

Cel mai premiat artist a fost Bruno Mars, câștigând 7 trofee, printre care cel mai bun cântec al anului pentru ,,That’s What I Like”. Cu ,,24K Magic” a câștigat premiul pentru cel mai bun album al anului și înregistrarea anului.

De asemenea, cu melodia ,,That’s What I Like” a câștigat și la categoriile cea mai bună interpretare R&B și cel mai bun cântec R&B și, tot cu ,,24K Magic” a câștigat trofeele pentru cel mai bun album R&B și cel mai bun album ,,Engineered Non-Classical”.

Kendrick Lamar a fost premiat la categoria cea mai bună interpretare rap pentru melodia ,,Humble”.

Pentru cea mai bună colaborare în stil rap au fost desemnați câștigători Rihanna și Kendrick Lamar pentru melodia ,,Loyalty”.

Kendrick Lamar a câștigat și la categoria cel mai bun album rap pentru ,,Damn” și cel mai bun cântec rap pentru „Humble”. Aceeași piesă, ,,Humble”, a fost apreciată şi ca având cel mai bun videoclip.

La categoria cea mai bună interpretare solo a unei melodii pop, Ed Sheeran a fost desemnat câștigător pentru melodia ,,Shape Of You”. Artistul a fost premiat și la categoria cel mai bun album vocal pop pentru ,,Divide”.

Cea mai bună înregistrare dance a fost desemnată ,,Tonite” de la LCD Soundsystem. ,,3-D The Catalogue” de la Kraftwerk a câștigat la categoria cel mai bun album dance/electro, iar premiul pentru cel mai bun album pop tradițional a fost câștigat de Dae Bennett, cu ,,Tony Bennett Celebrates 90”.

La categoria pentru cel mai bun album instrumental contemporan a fost desemnat câștigător Jeff Lorber Fusion cu ,,Prototype”.

Leonard Cohen a primit trofeul pentru cea mai bună interpretare rock pentru ,,You Want It Darker”, iar cel mai bun cântec rock a fost ales ,,Run” al celor de la Foo Fighters. Cel mai bun album rock a fost desemnat ,,A Deeper Understanding”, semnat de The War On Drugs. Trofeul pentru cea mai bună interpretare metal a fost adjudecat de trupa Mastodon pentru piesa ,,Sultan’s Curse”.

Trupa The Nationalist a câștigat la categoria cel mai bun album alternativ cu ,,Sleep Well Beast”.

The Weekend a câștigat cu ,,Starboy” la categoria pentru cel mai bun album urban contemporan, iar Shakira a fost premiată pentru cel mai bun album latin pop cu ,,El Dorado”.

Cel mai bun cântec country a fost ales ,,Broken Halos”, semnat de Chris Stapleton și la categoria pentru cel mai bun album country a fost desemnat câștigător același artist cu „From A Room: Volume 1”.

Cecile McLorin Salvant a fost premiat la categoria pentru cel mai bun album vocal jazz pentru ,,Dreams And Daggers”. Cel mai bun album jazz instrumental a fost ales ,,Rebirth” al lui Billy Childs.

Cel mai bun album latin jazz a fost ales ,,Jazz Tango” semnat de Pablo Ziegler Trio.

Alessia Cara a primit premiul pentru cel mai bun artist debutant.

Premiul pentru cea mai bună interpretare country solo a fost câștigat de Chris Stapleton cu piesa ,,Either Way”, iar premiul pentru cea mai bună interpretare country a unui grup a ajuns la Taylor Swift pentru Little Big Town, cu piesa ,,Better Man”.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui grup pop a ajuns la Portugal. The Man pentru ,,Feel It Still”.

Lista câștigătorilor și a celor nominalizați la toate cele 84 de categorii poate fi consultată aici: https://www.grammy.com/grammys/news/2018-grammy-awards-complete-winners-list