Nu toți elevii au prilejul de a experimenta viața de mateist, nefăcând parte din colectivul nostru minunat, în care se simte constant prezența spiritului ce ne unește de fiecare dată în cadrul evenimentelor, spectacolelor și activităților extracurriculare. De aceea, împreună cu câțiva colegi de clasă și prieteni de nădejde, coordonatorul proiectului – Marius Rusu – și-a propus să reproducă, într-o oarecare măsură, această viață, într-un mod cât mai neobișnuit și original, construind clădirea liceului de la zero.

 

Totul a început cu anunțul unui concurs dedicat, în mod evident, Minecraft-ului, în care se cerea ca fiecare echipă formată din 3 elevi, să vină cu o soluție ecologică pentru liceul nostru (panouri solare, electricitate verde). Din păcate, echipa liceului nostru nu a reuşit să trimită proiectul, acesta ajungând să rămână prăfuit, undeva prin calculatorul coordonatorului, într-o veche mină, alături de zombie și creeperi. Totuși, ideea acestui proiect a fost prea îndrăzneață pentru a fi lăsată să se piardă în Nether, odată cu munca, aparent sisifică, a arhitecților minecraftieni. Astfel, i-am oferit o a doua șansă, readucându-l la lumină.

Structura liceului este asemănătoare cu cea a clădirii din viața reală, cu modificări estetice minore, aduse pentru a înfrumuseța liceul și pentru a-i conferi un aspect mai plăcut, cum ar fi înlăturarea tijelor de metal folosite în realitate pentru reconsolidarea liceului. Acoperișul a fost, de asemenea, modificat, creând o terasă unde elevii se pot aduna să socializeze și să cultive diferite specii de plante, cu scopul de a se relaxa într-un spațiu verde. Terasa dispune și de un container în care se adună apa de ploaie, ca mai apoi să fie încălzită de soare, având astfel mereu apă caldă, dar și energie prin intermediul panourilor solare.

Acestea fiind spuse, iată o listă cu cei care au realizat acest proiect (elevi ai clasei a XI-a A):

  • Marius Rusu (coordonator);
  • Florian Pelmuș;
  • Simon Țuțuianu;
  • Vlad Bratu;
  • Ștefan Panait.

Așadar, vă punem la dispoziție macheta liceului în MC, alături de un mic step-by-step tutorial pentru a vă ajuta să o introduceți în fișierele jocului.

TUTORIAL INSTALARE

  1. Descărcați harta de aici (click).
  2. Dezarhivați fișierul New_World_CNMB_8.7z pe Desktop.
  3. Intrați în My Computer, introduceți în bara de căutare %appdata%/.minecraft/saves.
  4. Copiați fișierul New_World_CNMB_8 de pe Desktop în fișierul saves, deschis anterior.
  5. Intrați pe Minecraft -> Singleplayer și alegeți din listă harta liceului.
  6. Enjoy the details!

About The Author

Related Posts