A te machia sau a nu te machia? Printre alte forme de exprimare a creativității și a impunerii unui stil personal, machiajul este una dintre cele mai importante. Această artă are un rol major în evidențierea trăsăturilor și a frumuseții naturale, dar, de asemenea, îti impune o anumită atitudine pozitivă față de tine însuți și oferă încredere cu privire la înfățișarea ta.

În primul rând, pentru a obține look-ul dorit, trebuie să ai cunoștințe despre produsele care se potrivesc tipului tău de ten. Există, în general, 4 tipuri de ten: ten normal, uscat, gras și ten mixt. De obicei, toate tipurile de ten au nevoie de o cremă hidratantă, dar există câteva particularități pentru tenul gras, care are nevoie și de o bază matifiantă. Fundația machiajului trebuie să îndeplinească nevoile tenului tău, pe piață existând produse care pot oferi un look luminos sau unul mat, în funcție de alegerea ta. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți adăuga iluminator, blush, pudră bronzantă, fard, mascara și ruj.

La liceu, în viața de zi cu zi, machiajul cel mai potrivit este unul simplist. Pașii sunt ușori: se începe mai întâi prin aplicarea unei baze, care poate fi o cremă sau un primer. Apoi, urmează machiajul propriu-zis, începând cu fondul de ten și cu anticearcănul. Se fixează baza cu o pudră, iar apoi se trece la pasul următor. Poți adăuga mascara și să fii gata, dar, pentru a oferi mai multă definire poți utiliza un fard de obraz și un produs de buze la alegere.

Te simți încrezătoare, ai o întâlnire importantă sau ai primit un mesaj în ultimul moment în care ești invitată la o petrecere? Îți poți transforma look-ul de zi într-unul de seară în doar câteva momente. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină culoare, sclipici sau o nuanță impunătoare pe buzele tale. Alte idei ar fi adăugarea unui eyeliner, care poate fi de un negru intens sau vesel ca sufletul unui copil. Poți îmbina acest cat eye cu niște fard pe pleoapa inferioară sau superioară, mascara colorată sau prin evidențierea ochilor tăi cu puțin sclipici în colțul intern. După cum am menționat mai sus, rujul îți poate schimba aparența total, așa că, dacă vrei să te simți mai încrezătoare adaugă un ruj roșu, mov sau orice altă culoare a curcubeului.

Nu te sfii să încerci ceva nou, precum exprimarea prin machiaj, pentru că singura părere care contează cu adevărat este A TA. Așa că, la prima ocazie, ia-ți pensulele în mână, asigură-te că ai lumină bună și creează. Merită tot efortul, nu-i așa?