În perioada 13-15 mai, în Cluburile Fabrica şi B52, a avut loc Alt Fest, singurul festival alternativ din România. Evenimentul a pus accent pe tatuaje şi piercing, o zonă întreagă fiind dedicată acestui stil. În B52, mirosul de tuş se simţea puternic în aer.

Cele mai bune saloane de tatuat din Bucureşti au avut standuri în cadrul Alt fest, unde vizitatorii puteau privi, pune întrebări, sau chiar să se tatueze. Toată munca era făcută la cele mai înalte standarde, iar spre norocul meu, am reuşit să asist la tatuarea unui client.

În Fabrica, te simţeai de parcă ai intrat într-un mic bazar alternativ. La intrare, era un stand cu pălării faine, ce mă duceau cu gândul la cele din jocurile video. În stânga, era un stand cu discuri de vinil al unor trupe cunoscute şi CD-uri. Într-un mic separeu, Borders avea un mic spaţiu dedicat unde puteai să încerci un longboard sau să te uiţi după o pereche de pantofi. Câteva cranii pictate manual m-au dus cu gândul la cele mexicane. Erau diverse modele, ce îţi insuflau diverse sentimente.

Mergând mai departe prin Fabrica, puteai găsi un mic stand de unde puteai cumpăra tricouri, pantaloni, hanorace, şepci cu artiştii tăi preferaţi. În partea dreaptă, multe standuri cu articole hand-made îţi luau privirea. Agende din lemn, bijuterii, desene sau diverse accesorii te făceau să te opreşti pe la fiecare stand şi să îţi doreşti şi tu ceva.

În capătul clubului se găsea un photo booth, unde puteai să imortalizezi momente alături de prietenii tăi la Alt Fest.

Seara, atmosfera s-a schimbat, iar standurile din mijlocul clubului dispăruseră făcând loc publicului la concert. În fiecare zi, publicul se schimba. Dacă în prima zi la H8 şi Rock în Ghenă publicul era în general format de tineri în jur de 18-25 de ani, în celelalte zile, la concertele Coma, ZOB, Days of Confusion sau Viţa de vie, am văzut atât publicul din prima zi, dar şi oameni trecuţi de 40 de ani şi copii, ce încă nu erau la liceu, alături de părinţi.

Dan de la Coma şi Adrian Despot de la Viţa de Vie şi-au exprimat opinia despre Alt fest în timpul concertelor.

Dan apreciază mişcarea alternativă şi a expus problema tatujelor şi a piercing-urilor în cadrul unui loc de muncă. Se pare că, treptat, angajatorii au început să accepte şi să înţeleagă acest mijloc de exprimare. Următoarea ediţie Alt Fest se anunţă mai mare şi mai interesantă.

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.

About The Author

mm
Fost Fotograf & PR

[Activitate Oct 2015-Iul 2016] Organizarea este punctul meu forte, iar un eveniment reusit reprezinta cea mai mare satisfactie. Pasiunea pentru sport, muzica si fotografie ma ajuta sa cunosc din fiecare domeniu cate putin. Iar colaborarea cu acestia fiind un real succes.

Related Posts