Cu toții știm că anii de liceu reprezintă cea mai frumoasă perioadă din viața noastră, dar cum începutul contează de fiecare dată, clasa a IX-a ocupă un loc foarte important. Este sfârșitul anului, prin urmare pot reflecta asupra lucrurilor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să trec cu mai multă ușurință peste emoțiile specifice oricărui boboc. Învață să te descurci cu ajutorul unui Ghid de supraviețuire în liceu!

1.Nu te pierde în labirint!

Dacă nu ai o memorie vizuală foarte bună, îți sugerez cu dragă inimă o hartă. De necrezut sau nu, însă nici după prima lună nu învățasem locul fiecărui laborator sau cabinet.

 

 

2.Testele predictive, teama bobocilor?

Chiar dacă aș fi vrut, nu am reușit să scap de verificările cunoștințelor. Cu toate acestea, păstrează-ți calmul. După o săptămână sunt uitate complet atât de noi, cât și de profesori.

 

 

3.Tabla se șterge de sus, în jos.

Dacă nu vrei să ai probleme cu anumiți profesori, ar fi indicat să exersezi de mai multe ori ștersul tablei. Pașii sunt ușori, deci sigur îți va ieși.

 

 

4.Implică-te!

Un lucru minunat este atunci când termini anul și îți aduci aminte de toate evenimentele la care ai participat. Amintirile contează, so enjoy it!

 

 

5.Fă-ți prieteni din toate clasele.

Amuzant, dar majoritatea profesorilor nu schimbă subiectele testelor. Iată un mod simplu de a “ghici” ce vei avea la următoarea  lucrare.

 

 

6.”Toți pentru unul și unul pentru toți!”

Dacă ești prea obosit pentru a sta și la ultima oră, iar jumătate din clasă îți urmează exemplul, asigură-te că nimeni nu rămâne în urmă.

 

 

 

7.”Test sau lucrare de laborator?”

Uman ori real, fizica tot te urmărește. Gândește-te bine înainte să răspunzi acestei întrebări, căci nu e deloc ușor să fii șef de trib sau locțiitor.

 

 

8.Odată intrat pe poartă, cu greu mai poți ieși.

Uneori nici cea mai bună scuză din lume nu este suficient de convingătoare pentru domnul paznic. Totuși, o cafea fierbinte adusă dimineta poate deveni soluția problemei tale.

 

 

9.Muzicienii nu întărzie la spectacole.

Un singur minut în plus îți poate aduce absența, deci grăbește pasul dacă dorești să ai o prezentă perfectă până la sfârșitul anului.

 

 

10.“Iubirea, peste 25 de ani!”

 Cu sigurantă veți auzi această replică la orele de franceză. “Acum trebuie să aveți dragoste doar pentru învățătură. Restul mai poate astepta.” Avez-vous compris?   Vă sugerez să  aveți mare grijă pe holuri, căci doamna profesor are ochi și la spate!

 

 

Ghidul meu nu va putea fi niciodată complet, fiindcă fiecare zi aduce câte o regulă nouă. Distrează-te, trăiește clipa și fă în așa fel încât totul să conteze, iar la finalul acestui drum plin de surprize vei retrăi cu drag și nostalgie fiecare moment.