Sfârșitul săptămânii „Școala Altfel” ne aduce la fel de multă bucurie, precum începutul ei. Acesta a surprins în mod plăcut elevii claselor a IX-a și a X-a, care au participat activ la o lansare de carte pentru adolescenți, punând întrebări și creând o atmosferă destinsă.

Cristina Chiperi este o tânără de 18 ani, din Italia, care și-a scris triologia pe telefon, după care a fost contactată de un editor pentru a-și publica cărțile. Am avut prilejul de a afla printre primii că cel dintâi volum se va lansa la Gaudeamus, pe data de 18 noiembrie 2016, urmându-i al doilea numai la o săptămână distanța, însă în privința celui de-al treilea ni s-a spus că încă nu se știe nimic.

La final, a avut loc o extragere de bilețele, în urma căreia au fost câștigate 5 exemplare din primele două volume ale triologiei. Apoi, tânara autoare a semnat volumele și a făcut o mulțime de poze cu cei doritori.

Am  reușit să obținem și un interviu în exclusivitate din partea Cristinei pentru revista noastră:

BHM: „Cum ai început să scrii?”

Cristina: „Scrisul este pentru mine un hobby, pe care l-am început la vârsta de 14 ani. Am scris pe o platformă online, numită wattpad, pentru că am aflat de la prietenele mele că așa aș putea fi citită.”

BHM: „Ce te-a inspirat să scrii <<My dilemma is you>>?

Cristina: „Ascultam o melodie a Selenei Gomez, când întreaga poveste prezentată în carte a prins contur în mintea mea. Am tradus versurile şi am aprofundat evenimentele, urmând un fir epic. Așa s-a născut povestea din carte.”

BHM: „Bănuim că au existat și momente în care ai vrut să renunți, ce te-a motivat să-ți continui cartea?”

Cristina: „Așa este, au fost momente în care eram demoralizată de comentariile răutăcioase care mi se făceau, dar tot cititorii m-au făcut să lupt. Toate insultele pe care le-am primit au fost constructive, întrucât m-au ajutat să mă maturizez și să-mi îmbunătățesc scrisul.”

BHM: „De ce crezi că oamenii ți-ar citi cartea?”

Cristina: „Este o carte dedicată adolescenților, în mod special, pentru că în ea, se prezintă povestea de dragoste a  unei fete de liceu și prieteniile adevărate care se leagă între ea și ceilalți.”

BHM: „Ce  le-ai sugera elevilor care vor să scrie?”

Cristina: „În primul rând să citească; să citească foarte mult. Eu am două mari categorii de cărţi pe care prefer să le citesc: science-fiction și clasicii italieni. În viziunea mea, pentru cineva care scrie, cititul este cel mai important lucru, deoarece ne lărgește orizonturile și ne îmbogățește vocabularul.”

BHM: „Ce au spus părinții despre faptul că scrii?”

Cristina: „Scriam fără ca nimeni să ştie, noaptea, până când m-a prins mama. Ei i s-a părut o pierdere de vreme; a spus că din cauza asta mă trezesc dimineața obosită, că nu este un lucru benefic mie.”

BHM: „Cum ți s-a schimbat viața după ce ai publicat prima carte?”

Cristina: „La școală, profesorii şi colegii se comportau la fel cu mine; nimic nu se schimbase. În schimb, am început să am mai puțin timp liber, fiind mai mereu ocupată cu prezentări.”

GIVEAWAY

Pentru a intra în posesia unei cărți cu autograful Cristinei trebuie să parcurgi următorii pași:

  • SHARE articolului
  • COMMENT cu răspunsul la întrebarea: De ce vrei “My Dilemma Is You”?, incluzând hashtag-ul #mydillemaisyou

Câștigătorul va fi ales vineri(25.11.2016), pe baza răspunsului la întrebare.

Câștigătoarea concursului este: Niculescu Ruxandra! Felicitări câștigătoarei!

img_20161129_122548

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.