„Igby goes down” este un film tragicomic lansat în anul 2002, vădit  inspirat din nuvela lui  J. D. Salinger, „De veghe în lanul de secara”. Aceasta producție urmărește viața lui Igby Slocumb, un adolescent de 17 ani, ce poate fi descris în mod superficial drept rebel. Dar, lucrurile sunt mai complicate de atât. El provenind dintr-o familie înstărită, cu un tată schizofrenic, internat, o mamă isterică, rece și cu o vedere fixistă și un frate mai mare materialist și superficial, ce și-a pus ca unic țel în viață succesul, în încercarea de a da uitării că și el este afectat de societatea în care trăiește. Lui Igby nu-i pasă de viitorul său, el privește lumea într-un mod cinic și plin de sarcasm și este caracterizat de un pronunțat simț al observației caracterelor umane. Fiind dat afară și din scoala militară, el încearcă să se ascundă la nașul său D.H. în New York, unde descoperă o lumea plină de falsitate, deziluzii  și fixism.

Mai pe scurt, filmul, cu o dezvoltată încărcătură psihologică,  prezintă o anumită perspectivă asupra lumii, prin Igby si încercarea lui de a descoperi o viață mai bună și mai potrivită pentru el, fără a claca precum tatăl său  „and go down”.

PS: Nu vă lăsați surprinși de prima scenă…

About The Author

mm
Fost Coordonator Reporteri

Dragos, clasa a 12-a în CNMB, vrea să dea la Drept și învata pentru admitere. În timpu liber, are ca hobby-uri cititul, vizionatul de sitcomuri și plimbatul - Membru din Octombrie 2017

Related Posts