Fotografia este un mod liber şi popular de exprimare. Suntem înconjurați de imagine la tot pasul, de la reclamele din București, colorate în fel și chip pentru a atrage atenția, până la rețelele de socializare care la asta se rezumă: imagine, imagine și iar imagine.

 „Fă-mi și mie o poză aici, că vreau să o postez pe insta!”

  Cu cât fotografia ta este mai „instagramabilă”, cu atât vei primi mai multe like-uri sau poate crush-ul te va remarca și îți va aprecia fotografia, semn CLAR că trebuie să-i dai mesaj.

  Nu e om care să nu aibă cont măcar pe o singură rețea de socializare. Probabil că lucrările istoricilor din viitor vor fi compuse doar din imagini, pentru că asta e ceea ce lasă în urmă generațiile actuale. 

 Bulevardul Dacia

Aflat în apropiere de Piața Romană, este un loc plin de case ale unor oameni înstăriţi şi de ambasade bine păzite de jandarmi, care îți aruncă priviri bănuitoare, dacă te holbezi prea mult.

 Parcul IOR

  Dacă ești iubitor de peisaje, o suprafață generoasă stă neamenajată la intrarea dinspre intersecția de la Titan, unde natura își urmează cursul firesc.

 Cărturești Carusel: ceai, carte și dichis

  Este o clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului, cea mai mare librărie din România, cu un bistro la etaj și o sală multimedia la subsol.

 Grădina Botanică

  Un loc în care să evadezi în București, în schimbul a 2 lei, prețul biletului de intrare. Aici găsești numeroase specii de arbori si plante cu o sumedenie de culori si mirosuri care inundă aerul grădinii. Atmosfera este una relaxantă, menită să scoată la iveală romanticul din tine!

 Centrul Vechi

  O zonă a contrastelor cu un farmec aparte, cunoscută pentru faimoasa piatră cubică, care dă bătăi de cap doamnelor și domnișoarelor care aleg să poarte tocuri. Este ca un labirint datorită străduțelor întortocheate, ticsite de clădiri vechi și cafenele moderne. Banca Națională şi Palatul CEC sunt câteva dintre locurile unde poți realiza fotografii reușite.

 Mici ponturi!

  Poziția corpului, atitudinea și lumina sunt câteva dintre lucrurile de care trebuie să ții cont, atunci când pozezi sau ești pozat! Dacă nu te simți tocmai confortabil când ți se fac poze, încearcă să fii cât mai natural, relaxează-te și gândește-te la locul tău fericit! Nu zâmbi fals, încearcă să fii dinamic! Fotografiile făcute în mișcare sunt cele mai reușite.

  Un alt pont ar fi: ai grijă la ochi! Ochii sunt cei care transmit impresia generală camerei. Trebuie să te pierzi, când privești o fotografie, la fel cum te pierzi în ochii ei.

  La capitolul lumină, momentele cele mai prielnice pentru a face fotografii sunt răsăritul şi apusul soarelui, deoarece soarele este mai jos pe cer, iar lumina orizontală aruncă umbre lungi și inundă subiecții într-o strălucire caldă.