Kiss Fm a început un proiect foarte interesant cu și despre adolescenți. Aceștia tocmai au lansat pe data de 20 martie aplicația unde se poate asculta AshaRadio. Această platformă a prins contur încă de anul trecut, de când adolescenții doritori și selectați de către Kiss Fm au început să lucreze la acest proiect, făcând pregătiri săptămânale pentru marea apariție oficială.

  Pentru mai multe detalii despre acest proiect, i-am luat interviu lui Adrian Fânaru, elev în clasa a X-a și radio host la AshaRadio.

BHM: Cum ai aflat de acest proiect?

AF: Am văzut pe insta story-ul unei prietene care tot punea locația „Kiss fm”, „Magic fm” și mă întrebam care e faza, ce se întâmplă acolo, pentru că voiam să merg și eu. Am întrebat-o și mi-a spus că, dacă se eliberează vreun loc și șeful de acolo este de acord, îmi spune să mă duc, să îmi ia un interviu și să încep să fac parte și eu din acest proiect. Asta s-a întâmplat prin ianuarie anul ăsta.

BHM: Ce te atrăgea în special la acest job? Putem să îi spunem job… pentru că tu chiar ești angajat, nu?

AF: La început, nu a fost chiar un job, pentru că noi nu emiteam pentru nimeni, fâceam live-uri și înregistrări pentru a fi pregătiți atunci când o să intram în emisie. Acest „job” mă atrage, deoarece pot comunica cu cineva, îmi dă un vibe foarte bun când mă gândesc că o să am un matinal și mi se pare că mi se potrivește pentru că am foarte multă energie dimineața. Îmi place foarte mult muzica și așa pot intra în contact cu artiștii.

BHM: Ați avut și o perioadă de training, nu? Cât a durat și în ce a constat această perioadă?

AF: Da, a fost o perioadă de training destul de lungă, din ianuarie, de când am ajuns eu, până în septembrie. A constat în exerciții de dicție și exerciții de voce pentru a vorbi cursiv și a avea intonația corectă în anumite situații. Mi s-a părut o perioadă cam lungă și nu cred că eu cel puțin aveam nevoie de aceste exerciții, dar ce e mult nu strică, în cazul acesta.

BHM: Nu te-a încurcat toată munca de la radio la liceu? Reușești să ții pasul cu ambele?

AF: Nu m-a încurcat deloc radioul, pentru că am avut cursurile ori înainte de liceu, ori după și chiar nu mi-am pus problema. Doar că poate trebuia să plec puțin mai devreme de la oră, cu 10 minute sau să mă grăbesc pe drum, dar ăsta nu a fost un inconvenient și nici acum nu este, pentru că, în unele zile, dimineața sunt la radio și apoi îmi mai rămâne timp și pentru teme.

BHM: Ce părere au părinții tăi despre asta?

AF: La început, când le-am spus că s-ar putea să „lucrez” la Kiss Fm, s-au bucurat, dar când au văzut că stau pe drumuri și ajungeam mai târziu decât tata acasă, s-au gândit că este obositor pentru mine și au avut dreptate într-un fel, dar acum sunt foarte mulțumiți, iar când le arăt ce înregistrez și ce fac, apreciază foarte mult treaba asta. Mă mai întreabă câteodată dacă eu chiar mă văd vorbind continuu la radio și le răspund că da, chiar sper să fie un job de lungă durată.

BHM: Pe lângă faptul că ești DJ (pui muzică pe post) ce mai prezinți? Aduceți și știri pentru tineri în special?

AF: În primul rând, Kiss Fm are mai multe laturi: are Magic Fm, care este adresat oamenilor peste 30 de ani, Kiss-ul în sine, care e adresat persoanelor de peste 20 ani, Rock Fm, pentru cei pasionați de rock, și noi, AshaRadio, care ne vom adresa în special adolescenților de peste 13-14 ani până în 20. Da, un DJ de emisiune de matinal cum voi fi eu aduce automat și știri. Știri mișto, interesante pentru tineri de vârsta noastră, adică ce te-ar interesa pe tine cel mai mult despre artiști, bazaconii făcute pe net, meme-uri, glume, seriale, filme plus muzică.

BHM: În final, aș mai vrea să te întreb dacă te-a ajutat cu ceva și cu ce acest post? Și spune-ne unde putem asculta și începând cu ce perioadă?

AF: Pentru mine a contat mult treaba asta pe care o fac la radio, pentru că acum sunt mult mai pregătit să vorbesc în public și cu orice altă persoană; îmi găsesc cuvintele mai repede și vocabularul mi s-a dezvoltat, chiar sunt foarte mulțumit. Pe 20 martie a apărut aplicația AshaRadio, pe care o puteți descărca de pe App Store sau Magazin Play unde puteți asculta, deoarece nu o să fie radio pe frecvență. Primii invitați de pe 20 au fost Oscar, Noaptea Târziu, Jimmy de la „Povești cu Jimmy”, Răzvan Exharu, Lino Golden și Mario Fresh, Jean Gavril.

About The Author

mm
Redactor

[Membru din Septembrie 2018]

Related Posts