Sfârșitul săptămânii „Școala Altfel” ne aduce la fel de multă bucurie, precum începutul ei. Acesta a surprins în mod plăcut elevii claselor a IX-a și a X-a, care au participat activ la o lansare de carte pentru adolescenți, punând întrebări și creând o atmosferă destinsă.

Cristina Chiperi este o tânără de 18 ani, din Italia, care și-a scris triologia pe telefon, după care a fost contactată de un editor pentru a-și publica cărțile. Am avut prilejul de a afla printre primii că cel dintâi volum se va lansa la Gaudeamus, pe data de 18 noiembrie 2016, urmându-i al doilea numai la o săptămână distanța, însă în privința celui de-al treilea ni s-a spus că încă nu se știe nimic.

La final, a avut loc o extragere de bilețele, în urma căreia au fost câștigate 5 exemplare din primele două volume ale triologiei. Apoi, tânara autoare a semnat volumele și a făcut o mulțime de poze cu cei doritori.

Am  reușit să obținem și un interviu în exclusivitate din partea Cristinei pentru revista noastră:

BHM: „Cum ai început să scrii?”

Cristina: „Scrisul este pentru mine un hobby, pe care l-am început la vârsta de 14 ani. Am scris pe o platformă online, numită wattpad, pentru că am aflat de la prietenele mele că așa aș putea fi citită.”

BHM: „Ce te-a inspirat să scrii <<My dilemma is you>>?

Cristina: „Ascultam o melodie a Selenei Gomez, când întreaga poveste prezentată în carte a prins contur în mintea mea. Am tradus versurile şi am aprofundat evenimentele, urmând un fir epic. Așa s-a născut povestea din carte.”

BHM: „Bănuim că au existat și momente în care ai vrut să renunți, ce te-a motivat să-ți continui cartea?”

Cristina: „Așa este, au fost momente în care eram demoralizată de comentariile răutăcioase care mi se făceau, dar tot cititorii m-au făcut să lupt. Toate insultele pe care le-am primit au fost constructive, întrucât m-au ajutat să mă maturizez și să-mi îmbunătățesc scrisul.”

BHM: „De ce crezi că oamenii ți-ar citi cartea?”

Cristina: „Este o carte dedicată adolescenților, în mod special, pentru că în ea, se prezintă povestea de dragoste a  unei fete de liceu și prieteniile adevărate care se leagă între ea și ceilalți.”

BHM: „Ce  le-ai sugera elevilor care vor să scrie?”

Cristina: „În primul rând să citească; să citească foarte mult. Eu am două mari categorii de cărţi pe care prefer să le citesc: science-fiction și clasicii italieni. În viziunea mea, pentru cineva care scrie, cititul este cel mai important lucru, deoarece ne lărgește orizonturile și ne îmbogățește vocabularul.”

BHM: „Ce au spus părinții despre faptul că scrii?”

Cristina: „Scriam fără ca nimeni să ştie, noaptea, până când m-a prins mama. Ei i s-a părut o pierdere de vreme; a spus că din cauza asta mă trezesc dimineața obosită, că nu este un lucru benefic mie.”

BHM: „Cum ți s-a schimbat viața după ce ai publicat prima carte?”

Cristina: „La școală, profesorii şi colegii se comportau la fel cu mine; nimic nu se schimbase. În schimb, am început să am mai puțin timp liber, fiind mai mereu ocupată cu prezentări.”

GIVEAWAY

Pentru a intra în posesia unei cărți cu autograful Cristinei trebuie să parcurgi următorii pași:

  • SHARE articolului
  • COMMENT cu răspunsul la întrebarea: De ce vrei “My Dilemma Is You”?, incluzând hashtag-ul #mydillemaisyou

Câștigătorul va fi ales vineri(25.11.2016), pe baza răspunsului la întrebare.

Câștigătoarea concursului este: Niculescu Ruxandra! Felicitări câștigătoarei!

img_20161129_122548

The requested album cannot be loaded at this time. Error: OAuthException Code: 10, (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.