Plouă, bate vântul, dar amintirile din vară ne țin de cald și în primăvară și la ce să ne gândim mai cu drag dacă nu la plajă, la soare și la mare? Hai să ne întoarcem înapoi la lunile în care nu stătea mama cu zece fulare după noi și să ne amintim puțin de costumele de baie și de cum se strângea toată flora Mării Negre în ele. Să ne amintim de faleză, de mirosul de porumb fiert, de brelocuri și colierele cu zodii, de răsărit și de pozele de grup. Ce zici, te tentează? Te invit atunci la o plimbare prin galerie după acest articol, dar până atunci haide să retrăim împreună următoarele momente. Momente marcate de o coloană sonoră pe care sigur n-ai cum să o mai uiți, doar a fost pe repeat o săptămână întreagă. Și dacă n-ai avut încă parte de dușul rece de la Proedus, e în regulă, salvează urmatorul playlist, s-ar putea să ai nevoie de el mai încolo.

  1. Vama – Perfect fără tine

Piesa inaugurală pentru o săptămână de soare, plajă și o mulțime de amintiri. E melodia pe care o pui în autocar, iar când te uiți pe geam, îți imaginezi că ești într-un videoclip, deși să fim sinceri, e vorba despre un film întreg, dramă, comedie, dragoste, acțiune, tu îți alegi categoria.

  • Michael Jackson – They don’t care about us/ Queen – Bohemian Rhapsody

Două legende care îți vor face ziua mai frumoasă. De asemnea, dacă te afli în posesia unei boxe și optezi pentru una dintre cele doua variante, s-ar putea să-ți faci mulți prieteni.

  • Round Table Knights – Calypso

Drumul spre plajă nu se face așa în liniște, ai nevoie de puțin ritm, mai ales de dimineață, când trebuie să-ți ștergi somnul de la ochi și să te pregătești de orele de soare.

  • Bob Marley – Don’t worry be happy

Urmează  sesiunea de plajă de după amiză când deja nu te mai gândești decât la ce o sa fie la cină și la care sunt șansele ca unul dintre pinguinii mutanții care zboară pe deasupra prosoapelor să-ți servească niște noroc. E momentul în care, Bob Marley se combină perfect cu sunetul valurilor și nisipul fierbinte. Tot aici recomandăm o pereche de ochelari de soare și o cafea cu gheață (apropo, cum stați pe la economie?).

  • Martin Garix & Skrillex

Două nume care monopolizează istoricul de pe YouToube și pe care dacă nu le-a pus nimeni pe plajă, atunci tipii cu boxa n-aveau gusturi bune. Mai mult ca sigur însă s-a gândit cineva la „Animals” în vreo seară pe la For You, e deja un fel de „muzică clasică” (lucru de reținut, manelele și muzica simfonică sunt interzise în cadrul hotelului, deci, ne pare rau, dar fără  Mozart).

  • Generația 99 – Două limbi

Parcă de aici deja se schimbă tonul, cu acest soi de Despacito mai suburban, care n-are cum să te prindă stând pe loc. Spiritul latin din noi iese la iveală pe melodia asta.

  • Alex Velea – Minim doi

”Se-aprinde, ia foc, arde ca țigara”, iar a doua zi de dimineață  se dă pe Strepsils pentru ca e imposibil să rămâi cu vocea intactă pe melodia asta.

  • Nicu Paleru – Eu beau vinul cu borcanul

Tradiția românească cere cel puțin o horă la orice eveniment și cine suntem noi să ne împotrivim? Îți place, nu-ți place, la Azur tot o să dansezi hora. Că mai arunci un scuze prin spate când calci pe cineva pe picior sau că amețești și nu știi cum să mai ieși, asta e partea a doua.

  • Lino Golden – Shoturi

Și pentru că unii coordonatori numai pleacă de la bar și contabilizează toate paharele, melodia asta este motivul perfect ca să te inveselești și să nu-ți pierzi speranța. E melodia care te ridică de la masă și pe care fără să vrei o asociezi cu cele șapte zile în Costinești.

Sper ca acest mic playlist să-ți fi luat puțin gândul de la diminețiile răcoroase din stație de la STB sau de la ultimele note date de doamna Argeșeanu și să-ți fi dat puțină speranță. Vine ea și vara, iar lista trebuie continuată, așa că te invit să împărtașesti cu noi o melodie și o amintire pentru a avea tabloul complet.

About The Author

mm

Membru din Septembrie 2017

Related Posts