“Vă încurajăm și pe voi să vă înscrieți! N-o să regretați!”. Aveți ocazia de a participa într-un proiect organizat de Parlamentul European al Tinerilor din România(EYP). Dacă ești interesat de politica, probleme de interes european și dezbatere, atunci trebuie neapărat să aplici ca delegat la una dintre Sesiunile Regionale de Selecție din cadrul EYP România.

În primăvara anului 2019 se va organiza câte o Sesiune Regională de Selecție pentru fiecare regiune, după cum urmează:

      – Muntenia: 30 martie – 1 aprilie 2019; Bușteni – Prahova;

       – Transilvania: 5 – 7 aprilie 2019; Bușteni – Prahova;

       – Moldova: 12 – 14 aprilie 2019; Bușteni – Prahova;

 

Condițiile de participare:

– vârstă 16-21 ani, la studii;

– să nu mai fi participat anterior la selecții regionale EYP RO;

– nivel limbă engleză fluent;

– preocupări de politică europeană;

– constituirea unei delegații aplicante de 11 membri (participarea profesorului este opțională);

– achitarea taxei de participare de 300 lei/candidat;

 

Elevii au mărturisit cu mult drag și încântare despre tot ce au învățat în timpul proiectului, cum ar fi gestionarea timpului într-un mod avantajos și interpretarea într-un mod matur și “open-minded” a opiniilor celor din jur. “De fiecare dată când particip la o sesiune EYP, realitatea mea se dilată, simt că aparțin unei familii noi, de care mă atașez și devine parte din mine cu fiecare secundă care trece”.

“Am realizat că problemele politice și economice sunt chiar interesante”, spune Alexandra Savu, și că noi, tinerii, “contribuim cât putem la soluționarea problemelor Uniunii Europene”.

Vă recomandăm din toată inima participarea la acest proiect, fiind siguri că veți avea parte de cele mai frumoase momente și vă veți crea amintiri de neuitat . Pentru înscriere si mai multe detalii puteți intra pe pagina de Facebook, site sau canalul de YouTube.