Ah, Crăciunul! Cea mai frumoasă perioadă a anului care se apropie tot mai repede. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să împodobim bradul, să decorăm casa, să facem poze cu luminițele pe care le punem în spatele patului (nu minți, dacă nu ți-ai pus tu, sigur ai prieteni care au făcut-o și ți-ai făcut poze cu ale lor) și mai ales să luăm cadouri. Da, da, asta e cea mai frumoasă parte, dar nu sunt aici pentru a vorbi despre ea, ci dimpotrivă, hai să ne amuzăm nițel de majoritatea lucrurilor petrecute înaintea și în timpul zilei de Crăciun.

   S-o luăm cu începutul și cum s-o facem cel mai bine dacă nu cu prima parte a pregătirilor… CUMPĂRĂTURILE. Exact, singurul lucru care îți poate da o anxietate mai mare decât așteptarea rezultatelor de la teze. Ori decurg normal și luați ce aveți nevoie repede, ori o să bântuiți magazinele cu orele în căutarea „cadoului perfect”. Iar asta nu e tot, dacă nu mai aveți decorațiunile de anul trecut sau v-ați decis că vreți să schimbați culorile, atunci mult noroc, în primul rând, cu pusul de acord în privința preferințelor tuturor membrilor familiei. Nu în ultimul rând, nu uitați și de ingredientele pentru diversele feluri de mâncare.

  Acum, când se presupune că ați luat tot ce trebuie (sigur o să vă dați seama că vă lipsește ceva), să înceapă treaba din casă. Fie vă împărțiți sarcinile în mod egal, fie o să fii nefericitul(a) care va alerga din bucătărie în sufragerie, de la oala cu sarmale a mamei, la instalația montată de tata. Nici nu mai trebuie să menționez curățenia dinaintea Crăciunului, pentru că cel mai probabil va trebui să pui și tu osul la treabă, dacă nu dorești discuții de tipul „Iar stai pe telefon?!”.

  După ce a trecut timpul cu pregătirea, în sfârșit a venit ziua mult așteptată, iar Crăciunul fiind o sărbătoare a familiei, cu cine să o petreci dacă nu cu rudele? E momentul în care se întâlnesc toți în jurul mesei și încep să povestească. Evident că acum e cazul să te pregătești emoțional pentru valul de întrebări ce va urma imediat după clasica replică „Vai, mare ai crescut!”. „Ce clasă mai ești tu?”, „Ai bacul anul ăsta, te simți pregătit/ă?”, „La ce facultate vrei să dai?”, iar acum preferata mea și, de asemenea, nelipsita „Ia spune, ai făcut și tu vreo cucerire?”.

  Probabil că te-ai regăsit în câteva dintre aceste exemple, iar dacă nu, EȘTI UN NOROCOS!  Oricum ar fi și orice discuții ar apărea (știm că se întâmplă oricât de mult vrem să negăm), Crăciunul tot rămâne cea mai frumoasă perioadă a anului.

 Sperăm că ați fost cuminți anul ăsta, ca să să vină Moșul şi vă urăm SĂRBĂTORI FERICITE!