„Atmosfera a fost de nedescris. Toată lumea dansa, toată lumea cânta, a fost tot ce își dorea un elev de la un bal.” – așa ne descrie Maria Rusu, organizatorul Balului Bobocilor din Colegiului Național „Cantemir Vodă”, atmosfera și vibrațiile din locația Kristal Club, din seara de 27 octombrie 2016.

Fiind antrenați de muzica lui Grasu XXL, elevii s-au simțit în largul lor, dansând și simțind cum își trăiesc viața din plin. Deși la bal au fost prezenți elevi din toate clasele, bobocii au fost în centrul atenției. Visând încă dinainte să înceapă liceul la acest bal dedicat lor, aceștia s-au aranjat minuțios și s-au pregătit pentru o seară excelentă.
Iar cum de la bal nu putea lipsi Concursul Miss&Mister Boboc, şapte perechi de boboci s-au bucurat să participe. Anul acesta, au ocupat locul I pe podium Ilinca Suciu și Sergiu Gimiga. Ilinca a împrăștiat multă energie pozitivă și a lăsat colegii cu gurile căscate prin interpretarea sa la pian. Însă nici Sergiu nu s-a lăsat mai prejos, evidențiindu-se prin atitudinea, prin carisma sa și impresionând prin dansul indian prezentat. Alături de cei doi, și-au făcut loc pe podium, obţinând locul al doilea: Loredana Ivanus, care a executat un număr de contorsionism și Andrei Gherman, care a dansat țigănește. Locul al treilea a fost obţinut de Alina Pavel, care a interpretat o melodie de-a lui Justin Bieber și Mihai Cirstica, care s-a mișcat în pași de cha-cha.

Și cum popularitatea e esențială în rândurile bobocilor, ne bucurăm să anunțăm că au câștigat concursul de Miss&Mister Popularitate, Cătălina Florea și Alexandru Radu-Mihai. Cătălina a dansat pe o melodie latino, în timp ce Alexandru, zis și Piticu, a dansat țigănește, îmbinând pașii de dans cu actoria. Aplauzele tumultoase au făcut ca cei doi să se bucure de câștigarea concursului de popularitate.

Elevii din acest liceu sunt recunocuți pentru faptul că dau startul balurilor bobocilor. Însă, în spatele acestei petreceri grandioase, stă multă muncă. Maria Rusu ne spune câte ceva despre strădania, responsabilitatea și satisfacția unui organizator: „Este prima oară când organizez un bal, și pot spune că nu este atât de ușor, pe cum crede lumea. Am avut de alergat, de sunat, chiar nu a fost ușor. Dar momentul acela, când vezi bobocii pe scenă și îți dai seama că totul e ok și ai reusit să organizezi un bal, în momentul acela apare un sentiment pe care nu îl simți prea des. Te simți mândru de tine și de echipa ta, uneori plângi cand vezi bobocii aplaudaţi și admiraţi de atâția oameni (cum am făcut eu). Ajungi să îți doresti să nu se mai termine repetițiile obositoare doar ca să mai stai o oră – două cu copiii care ți-au fost alături în ultimele luni.”

Deși se află multă muncă și sârguință în spate, nimic nu se compară cu noaptea magică a balului bobocilor, când vibrațiile pozitive se simt în aer, iar zâmbetele parcă sunt mai largi ca niciodată…

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.