După cum bine știm cu toții, viața adolescentină implică în mare măsură dulcele gust al popularității, al implicării în universul cotidian şi al observării tuturor aspectelor din colectivitatea din care fiecare face parte, cu precădere lumea liceală. Fiecare dintre noi a avut mereu curiozități în ceea ce îi privește pe colegii din jurul său, a aruncat vorbe acide sau pur și simplu şi-a exprimat părerea despre cineva, uneori gândind lucruri nefondate, alteori făcând presupuneri ce s-au dovedit reale.

Astfel au apărut paginile anonime de pe rețeaua de socializare Instagram, cu diverse titluri, dar având aceeași simbolistică: bârfele din liceu. Dacă aveai curajul să le dai mesaj, primeai informații legate de ceea ce gândea lumea despre tine, ce secrete îți știu alții sau ce critici primești de la diferite persoane, dar sunt convinsă că mare parte dintre voi știți deja despre ce este vorba, căci ați fost sancționați cu vorbe mai urâte sau nepotrivite de aceşti anonimi sau cu păreri frumoase ce v-au adus un mic zâmbet pe față, bucurându-vă de aprecierea celor din jur.

Întrebarea care macină, de fapt, pe toată lumea este: cine se află în spatele acestor conturi? Basarab știe că poate chiar tu, cel care citești în acest moment articolul ești cel care a vrut să se distreze pe seama reacțiilor oamenilor de pe pagină ori poate fata timidă din ultima bancă, ce observă totul în jurul ei, însă nu iese în evidenţă prin ceva. Intense discuții au luat naștere în urma considerabilului succes al acestor idei de descoperire a secretelor ascunse de oamenii din liceu. Generații întregi s-au bănuit între ele, de multe ori chiar nou veniții boboci fiind presupuși de intriga care s-a declanșat, în alte cazuri răspunzători fiind considerați cei mai mari, cu o experiență mai bogată în comunitatea liceului. 

Cu toate acestea, un lucru este clar, Basarab cunoaște foarte bine identitățile oamenilor din spatele conturilor, putând oricând să le dezvăluie, însă este rezervat în această privință, căci atmosfera din liceu nu este tulburată, fiecare înțelegând fenomenul și spiritul său de glumă, asumându-și faptele și cum este privit de ceilalți. Basarab știe că suntem o comunitate unită și de succes și vă apreciază pe toți pentru acest lucru!