Data de 12 aprilie 2019 a fost marcată în calendare de către elevii CNMB, ca ziua decisivă în care s-a dat lupta epică dintre trupa veche si trupa nouă de teatru a liceului nostru. Un eveniment unic, plin de umor, sala de festivităţi umplându-se de aplauze şi urări pentru cele două trupe, care şi-au dat sufletul pe scenă, la fel ca nişte adevăraţi actori. Dacă pe scenă am avut ocazia de a cunoaşte nişte personaje cu adevărat fascinante, propun ca acum să-i cunoaştem şi pe oamenii care le-au dat viaţă și să aflăm detalii din spatele culiselor!

  Cel mai mișto spectacol, cu cei mai tari oameni! Avem atât trupa veche, cât și trupa nouă și asta cred că va captiva atenția mateiștilor! ( Mădălin Grigore, 10C – Boris Bădălina)

  • Cum au mers pregătirile pentru spectacol?

  Ca în orice proiect, am întâmpinat diverse obstacole, nu ne-am putut întâlni în formulă completă pentru a repeta, am avut ore de curs de la care am fost nevoiți să lipsim, iar pe calea asta vrem să le mulțumim profesorilor pentru înțelegere. Într-un final, am reușit să ne organizăm și să realizăm ceva frumos. (Radu Mocanu, 10A – George Șovăianu)

  La repetiții eram mereu pe fugă, însă mereu ne găseam vorbind și râzând despre cu totul alte lucruri, precum îmbrăcămintea lui X sau modul în care să construim anumite părți și cum să livrăm replicile. (Anton Alexandru, 12A – Leonard Jebeleanu)

  Repetițiile noastre au fost foarte serioase, repetam câte 2-3 ore, însă o oră o pierdeam povestind. Ne bucuram că ne revedem, că putem comemora momentele din liceu și că vom realiza un spectacol frumos, care la anul, sper să fie și mai frumos! (Andrei Oprea, fost elev – Henry Perkins)

  • La spectacol a participat si colegul nostru, Anton Alexandru, care este elev în clasa a XII-a. Am fost curioși să aflăm cum a reușit să-și organizeze timpul, având în vedere că, sfântul Bac bate la ușă:

  Am început prin a-mi organiza timpul mult mai atent ca înainte, luând în considerare toate lucrurile pe care le aveam de făcut. Chiar și așa, recunosc că am avut unele momente când simțeam că ziua se termină mult mai rapid sau nu este destul de lungă, cât să pot să fac ce îmi propun. Consider că, pentru ceea ce îți place cu adevărat îți faci timp chiar dacă, la început, acest lucru pare imposibil. (Anton Alexandru, 12A  – Leonard Jebeleanu)

  • Cum ți s-a părut personajul tău? Te identifici cu el?

  Așa numitul „poet neînțeles”, mi s-a părut interesant, haios și curajos, nefiindu-i frică să spună ce gândește sau să se poarte și să acționeze într-o maniera, pe care pe mulți i-ar stânjeni. Cred că m-am regăsit destul de mult în el și probabil de aceea l-am și ales. Ce-i drept, personajul a reprezentat o provocare pentru mine, iar cu cât îl studiam mai mult, cu atât îmi doream și mai mult să-l joc!

  • Cum v-a venit ideea organizării acestui spectacol?

  Ideea mi-a venit după ce le-am urat „La mulți ani!” câtorva colegi din trupa veche. Le-am scris în mesajul respectiv că ar fi frumos dacă am mai juca împreună încă o dată și, știind că cei din trupa nouă căutau să lucreze la o piesă, le-am propus să facem spectacolul acesta împreună. Ideea de a avea un spectacol exclusiv de teatru, am avut-o din liceu, doar că n-am găsit un moment potrivit să o pun în aplicare! (Andrei Oprea, fost elev – Henry Perkins)

  Cel care a venit cu ideea a fost Andrei, fostul lider al trupei. Am fost foarte încântați, dar nu credeam că vom avea destul timp să reușim. (Anton Alexandru, 12A – Leonard Jebeleanu)

  Aveam de mult această piesă de teatru „în vizor”,  ni s-a părut foarte interesantă şi voiam să o jucăm la diverse festivaluri. Am fost foarte încântați de ideea acestui spectacol, fiind un exercițiu bun pentru viitoarele competiții. (Radu Mocanu, 10A – George Șovăianu)

  • Deşi faci parte din trupa nouă, cum ai ajuns să joci în piesa colegilor din trupa veche?

  Aceștia aveau nevoie de încă un personaj feminin, iar după ce s-au consultat cu Florin (profesorul de teatru), m-au ales pe mine! (Georgiana Coșca, 10D – Betty Johnson)

  • Ce te-a determinat să te înscrii în trupa de teatru a liceului?

  M-am înscris în trupa de teatru din pasiune, mereu mi-am dorit să joc pe scenă, iar acum visul meu a devenit realitate. Îmi place foarte mult în trupă, pentru că suntem ca o mică familie. Aici am reușit să scap de emoții și de anumite ticuri verbale enervante. (Ștefania Ghiță, 9C – Leana Comisara)

  Îmi place foarte mult în trupă, îmi plac oamenii alături de care joc și sper să facem proiecte cât mai frumoase în continuare! (Ionuț Preda, 11H)

   La final, aplauzo-metrul lui Florin Dobre a înclinat în favoarea trupei noi. 

   În caz că nu ați reușit să participați la faimoasa bătălie, puteți să-i revedeți pe îndrăgiții artiști pe 1-2 iunie, în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Elevi „George Constantin”, care se va desfășura chiar la noi în liceu!