Ți-ai dorit vreodată să schimbi ceva la corpul tău și la aspectul tău în general? Dacă da, nu ești singura persoană.              

De-a lungul istoriei, oamenii au dat o mare importanță frumuseții corpului. Societatea în care trăim impune anumite standarde, iar dacă nu te încadrezi în ele ești considerat inferior.       

Imaginea corporală este mult mai mult decât o imagine mentală a felului cum aratăm. Este relația noastră cu propriul corp, cuprinzând gânduri, sentimente, convingeri și acţiuni aferente imaginii fizice.                                                                         

Nu există un corp perfect, dar unii oameni și-l desconsideră pe al lor doar pentru că nu arată asemănător cu corpul cuiva de pe o rețea de socializare.                                                                   

Îi apreciez pe cei cu o imagine corporală bună. Acest body image pozitiv nu constă în simplul fapt că îți place cum arăți. Trebuie să te accepți întru totul și să nu ai tendința de a-ți schimba corpul. Trebuie să lupți cu presiunea de a atinge mitul corpului ,,perfect”, văzut în mass-media și online. 

                           

O imagine corporală negativă constă într-un sentiment constant de dezamăgire atunci când vine vorba de propriul corp. Această imagine negativă vine la pachet cu o serie de probleme ce-și vor face simțită prezența în fiecare zi: scăderea respectului de sine, apariţia anxietăţii în relațiile cu alte persoane și una dintre cele mai dure probleme, apariția unei tulburări de alimentaţie. Imaginea negativă poate fi provocată din toate părțile. Media, colegii, membrii familiei pot încuraja persoanele să creadă că există un corp ideal.                                      

Încerc să ascund și să elimin orice gând negativ despre mine și atunci când am lume în jurul meu, dar și când sunt doar eu. De ce? Pentru că, în același timp în care tind să îmi compar corpul cu al altor persoane, știu că acest corp în care m-am născut este ca un templu. Sunt în acest corp pentru a experimenta tot felul de trăiri, pentru a fi fericită, tristă, încântată, dezamăgită, pentru a mă îndrăgosti, pentru a-mi face prieteni, nu pentru a încerca să mă integrez într-un standard impus de alți oameni, care la rândul lor au imperfecțiuni, dar pe care le ascund sau, în cazul anumitor influenceri de pe Instagram, pe care chiar le editează. Dar nu sunt aici sa judec pe nimeni. Viața pe social media nu se compară cu viața reală!              

Templul nostru, corpul nostru, trebuie respectat, trebuie îngrijit, trebuie protejat de tot ce e rău din afara lui. Trăim tot ce trăim, vedem tot ce vedem, explorăm tot ce explorăm doar datorită corpului în care ne aflam. Ne este companionul permanent în călătoria vieții.                                                             

Uneori, body image-ul și respectul de sine pot deveni dificil de gestionat. Vorbește cu un părinte, un doctor, un terapeut despre ce simți. Aceste condiții se pot îmbunătăți cu grijă și ajutor.                                                                                      

Apreciați-vă corpurile, găsiți părțile pe care le adorați și lăudați-le, iar dacă treceți printr-o perioadă mai grea, vorbiți cu cineva care vă va înțelege și sunt sigură că o să ajungeți la un happy ending!

APRECIAȚI-VĂ!!!