Cu siguranţă primim cu toţii întrebări de tipul: „Ce vrei să faci în viitor?” sau „Ce ţi-ai dori să faci până la vârsta de X ani…?”. Şi de asemenea, pe cât de mulţi oameni pun această întebare, pe atât de multe răspunsuri pot fi auzite. Dar te-ai gândit vreodată că toate lucrurile acestea sunt incluse într-o listă nemărginită de dorinţe ce urmează a fi îndeplinite?

Unii dintre noi preferă lucrurile materiale, încercând pe cât posibil ca bucket list-ul lor, sau altfel spus, lista de dorinţe, să fie cât mai plină de tot felul de telefoane noi, vacanţe scumpe, cu multe plaje însorite şi jocuri pe calculator. Bineînţeles, nu ascund faptul că şi eu, undeva într-un colţişor mai puţin vizibil, râvnesc la unele lucruri la care se uită şi ei şi sunt sigură că şi voi faceţi asta.

Însă acest articol vreau să fie diferit, să cuprindă toate elementele care sunt esenţiale într-un bucket list, pe lângă cele materiale şi pe care toţi, odată şi odată, va trebui să-l împlinim pe de-a-ntregul.

1.   Prima dorinţă pe care o am şi care aş vrea să se aplice mai multor persoane este să fim mai înţelegători, acest lucru presupunând faptul că ar trebui să încercăm să nu mai judecăm persoanele după niciun criteriu şi să încercăm să le înţelegem situaţiile. Acceptă-ţi prietenii şi pe oricare dintre persoanele din jurul tău, căci cu siguranţă, mai mult sau mai puţin şi ei te acceptă pe tine, indiferent de calităţile şi defectele tale.

2.   A doua caracteristică ar fi să fim mai ambiţioşi, căci toţi tinerii cu siguranţă au un vis măreţ, toţi cei din jurul lor spunându-le că nu sunt capabili să îl ducă la bun sfârşit. Şi cu siguranţă sunt. De multe ori nu suntem influenţaţi de restul persoanelor, pe cât suntem influenţaţi de propia mentalitate şi de lipsa de ambiţie. Aşadar, capul sus şi urmează-ţi visul!

3.   A treia şi totodată de o importanţă extraordinară este reprezentată de cunoscutul îndemn „Fii mai bun!”, folosit foarte, foarte des în reclamele acelea de Crăciun, când toată lumea face bine celor din jur, pentru ca, la final, să descopere că acest lucru îi face şi pe ei să se simtă împliniţi. Dar cred că a fi bun ar trebui să fie o regulă aplicată nu numai de Crăciun, ci pe tot parcursul anului.

4.   O altă liniuţă din bucket list-ul meu o reprezintă să fim mai sociabili, măcar pentru câteva minute dintr-o zi, să ne scoatem ochii din telefoane şi să ne mutăm privirea de la televizoare, pentru o pauză. Nu spun că social media nu este folositoare, însă spun că uneori ar trebui să mai ne uităm şi în jurul nostru, să nu uităm cât de frumoase sunt apusurile şi răsăriturile şi cât de mult pot însemna câteva minute de râs cu cei mai buni prieteni.

5.   Iar ultima şi cea mai frumoasă idee pe care v-o propun este să nu uitaţi să vă faceţi amintiri! Dacă momentele acelea vor trece la fel de repede cum au venit, merită păstrate undeva, pentru a le păstra permanent cu voi!

Înşiruind aceste cinci dorinţe pe care eu le văd esenţiale în structura unui bucket list, îndrăznesc să te întreb, cititorule, tu ai un bucket list complet?