În ultima vreme, se poate observa că Instagramul este în declin, faima și atenția fiind acordate noii platforme, TikTok ( a.k.a.  ex Musically). Cu siguranță că și tu ți-ai propus să dai scroll 2-3 minute pentru a vedea ce e nou și te-ai trezit peste ore încă vizionând clipulețe. Despre acest aspect al timpului irosit (mai mult sau mai puțin) pe această aplicație avem nenumărate polemici, dar ceea ce nu știm este părerea tinerilor din România care își petrec timpul nu doar vizionând, ci și creând scurte videoclipuri. Pe parcursul acestui articol, vei fi pus la curent cu părerea creatorilor despre tot ce înseamnă Tik Tok

BHM:Consideri că platforma Tik Tok are o influență majoritar pozitivă sau negativă asupra tinerei generații? De ce?

Ionuț Călin (@ionut.calyn): Și pozitivă și negativă. Asta depinde de conținutul fiecărui tiktoker și de persoanele urmărite de fiecare. Dacă tu alegi să urmărești pe cineva care instigă la violență și rasism e alegerea ta. Sunt multe conturi care promovează educația, dar și persoane care se promovează prin lucruri deloc educative (sigur ați văzut băieții care dansează fără tricouri).

BHM:Te-ai temut de hate-ul prezent în viața oricărei persoane publice?

IC: Niciodată. Într-adevăr, nu am primit foarte mult hate, dar la videoclipurile virale am avut câteva comentarii  urâte. Chiar și așa, nici măcar nu m-am obosit să le șterg. Eu sunt foarte sincer și îmi spun părerea fără să mă ascund, iar pentru asta, unii susținători ai altor tik-tokeri îmi lasă comentarii urâte, chiar dacă eu  îmi susțin opinia fără jigniri.

BHM: Visai să ajungi atât de cunoscut și apreciat în rândul adolescenților?

IC: Nu mă gândeam la asta, dar nici acum nu sunt foarte cunoscut. Înainte, când strângeam 1000 aprecieri la un clip rămâneam surprins, acum mi se pare absolut normal.

BHM: Cum reușești să treci peste comentariile urâte?

IC: Dacă este vorba de un comentariu la limita nervilor mei, dau un răspus ironic, dar într-un mod civilizat, fără să folosesc cuvinte urâte. În rest, pur și simplu dau scroll și-mi văd de treabă.

BHM: Ce te-a făcut să postezi pe tik tok?

IC: Eu aveam intenția de a posta încă de când era Musically. Când am văzut că mulți români postează, am încercat și eu. Eram în autocar, mă întorceam din cantonament și am încărcat un videoclip în glumă. Când am văzut că am strâns 3000 de like-uri, am început să postez mai mult. A fost o întâmplare.

BHM: Ce sfat i-ai da unui adolescent care dorește să se lanseze pe tik tok?

IC: Să fie el, să nu se ascundă. Să nu se chinuie să facă glume proaste pentru a deveni viral pentru că arată penibil. Să nu ia hate-ul în seamă și să nu-și încurajeze comunitatea la lucru negative.

BHM: Ai avut momente în care ai rămas fără inspirație? Dacă da, cum le-ai depășit?

IC: Chair am avut un așa moment recent. Faza e că este destul de greu să îl depășești. Stai să te gândești la ce să postezi și nu-ți convine nimic. Contează și ce vrei să postezi. Dacă faci storytime-uri sau daily vlogs, eu zic că e mai simplu decât să creezi tu ceva. În cazul meu, îmi ia ceva până caut clipuri pe care să le imit sau sounduri care-mi plac.

BHM: Poți face un top al tik tokerilor tăi preferați (de preferat din România)?

IC: Da. @adinamarina1

            @andreeacorb

            @marius.mlly